Be Opened By The Wonderful - Οι James ανακοινώνουν νέο άλμπουμ για την 40η τους επέτειο

Copyright Instagram @wearejames

Μόλις σήμερα οι James ανακοίνωσαν λεπτομέρειες του νέου τους άλμπουμ για τον εορτασμό της 40ης επετείου τους. Το «Be Opened By The Wonderful» είναι μια συλλογή 20 κομματιών από τα πιο αγαπημένα και σπάνια κομμάτια τους, που επανακυκλοφορούν με συνοδεία ορχήστρας 22 οργάνων και μια χορωδία 8 τραγουδιστών. Με ημερομηνία κυκλοφορίας στις 9 Ιουνίου μέσω της Virgin, το διπλό άλμπουμ περιλαμβάνει επίσης ένα ολοκαίνουργιο κομμάτι, το «Love Make A Fool», που θα μπορέσουμε να το ακούσουμε τον Απρίλιο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 40ης επετείου τους, το συγκρότημα θα παίξει ένα headline set στο Latitude Festival, εμφανιζόμενοι ως special guests την Κυριακή, χωρίς όμως στο live να συμμετέχει η ορχήστρα ή η χορωδία.

Ο τραγουδιστής των James, Tim Booth αναφέρει σε ανάρτησή του στο instagram, «Η ζωή ξεκινά στα 40. Για την ευφορία της μέσης ηλικίας ηχογραφήσαμε ένα διπλό ορχηστρικό άλμπουμ με μερικά από τα πιο βαθιά κομμάτια μας. Εάν έχετε ήδη ένα χρυσό εισιτήριο, θα μπορείτε να μας δείτε σε περιοδεία και στο φεστιβάλ Latitude. Φέρε τα φτερά σου και έλα να πετάξεις».

 

 

Ο μουσικός Joe Duddell είπε για την συμμετοχή του στο φεστιβάλ: «Έχοντας παρακολουθήσει τα πρώτα 6 χρόνια του Latitude Festival, είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω στο Main Stage Show των James φέτος σε ένα αποκλειστικά βρετανικό φεστιβάλ. Οι James ήταν πάντα ένα υπέροχο συγκρότημα στα φεστιβάλ, συνδυάζοντας τα  πολυαγαπημένα κλασσικά κομμάτια τους με νεότερα τραγούδια που ακούγονται σαν να υπήρχαν για πάντα».

Όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, το συγκρότημα θα είναι headliners σε κορυφαίους συναυλιακούς χώρους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, από τον Απρίλιο έως τον Μάιο στην περιοδεία τους «James Lasted».

Ένα από τα πιο επιτυχημένα γκρουπ της  Βρετανίας, οι James έχουν κυκλοφορήσει 16 στούντιο άλμπουμ, πουλώντας πάνω από 25 εκατομμύρια αντίτυπα με τα τελευταία πέντε άλμπουμ τους να μπαίνουν στο 10 Top. Το «All The Colors Of You» που κυκλοφόρησε το 2021 έχει πάρει τα καλύτερα σχόλια από τους κριτικούς τα τελευταία χρόνια, μετά από το «Living in Extraordinary Times» το 2018 και το «Girl at the End of the World» που έχασε παρά τρίχα την πρώτη θέση το 2016 από την Adele.

 

Video Url