Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι Σκωτσέζοι μουσικοί στον κόσμο το 2023; 14 καλλιτέχνες με την υψηλότερη αξία

Copyright Instagram @calvinharris

Γνωστή για κάποια από τα πιο όμορφα τοπία του κόσμου, την εκπληκτική αρχιτεκτονική και φυσικά, το ουίσκι της  - η Σκωτία είναι επίσης το σπίτι για μερικούς από τους μεγαλύτερους μουσικούς του κόσμου εδώ και δεκαετίες.

Η χώρα εκπροσωπείται από καλλιτέχνες σε πολύ μεγάλο βαθμό στη ροκ και την ποπ μουσική όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζει να παράγει μερικούς από τους πιο αγαπημένους μουσικούς.

Αλλά, ποιοι από τους κορυφαίους τραγουδιστές, συνθέτες και DJs της Σκωτίας έχουν διαπιστώσει ότι το αναμφισβήτητο ταλέντο τους έχει φέρει το μεγαλύτερο κέρδος;

Σύμφωνα με το CelebrityNetWorth, αυτοί είναι οι 14 Σκωτσέζοι μουσικοί με την υψηλότερη καθαρή αξία.

1. Calvin Harris - 300 εκατομμύρια δολάρια

 

Video Url

 

Ο DJ Calvin Harris, γεννημένος στο Dumfries, είναι περισσότερο γνωστός για το τραγούδι του «One Kiss» και έχει καθαρή αξία 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

2. Annie Lennox - 60 εκατομμύρια δολάρια

 

Video Url

 

Η τραγουδίστρια των Eurthymics Annie Lennix, γεννημένη στο Aberdeen, είναι περισσότερο γνωστή για τραγούδια όπως το «Sweet Dreams (Are Made Of This)» και έχει καθαρή αξία 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

3. David Byrne - 60 εκατομμύρια δολάρια

 

Video Url

 

Γεννημένος στο Dumbarton, αλλά μεγαλωμένος στις ΗΠΑ, ο ιδρυτής των Talking Heads, David Byrne, είναι περισσότερο γνωστός για τραγούδια όπως το «Psycho Killer» και έχει αξία 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

4. Jim Kerr- 45 εκατομμύρια δολάρια

 

Video Url

 

Ο τραγουδιστής των Simple Minds, Jim Kerr, γεννημένος στη Γλασκώβη, είναι περισσότερο γνωστός για το τραγούδι «Don't You» και έχει αξία 45 εκατομμυρίων δολαρίων.

5. Lulu - 30 εκατομμύρια δολάρια

 

 

Η γεννημένη στο Lennoxtown θρύλος του τραγουδιού Lulu είναι περισσότερο γνωστή για το τραγούδι της «Shout» και η αξία της είναι στα 30 εκατομμύρια δολάρια.

6. Marti Pellow - 20 εκατομμύρια δολάρια

 

Video Url

 

Ο frontman των Wet Wet Wet, Marti Pellow, γεννημένος στο Clydebank, είναι περισσότερο γνωστός για το τραγούδι «Love Is All Around» και έχει καθαρή αξία 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

7. Shirley Manson - 16 εκατομμύρια δολάρια

 

Video Url

 

Η τραγουδίστρια των Garbage, Shirley Manson, γεννημένη στο Εδιμβούργο, είναι περισσότερο γνωστή για τραγούδια όπως το «I Think I'm Paranoid» και έχει αξία 16 εκατομμυρίων δολαρίων.

8. Sharlene Spiteri - 15 εκατομμύρια δολάρια

 

Video Url

 

Η τραγουδίστρια Sharlene Spiteri, τραγουδίστρια των Texas, γεννημένη στον Bellshill είναι περισσότερο γνωστή για το τραγούδι «Black Eyed Boy» και έχει αξία 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

9. Paolo Nutini - 12 εκατομμύρια δολάρια

 

Video Url

 

Ο γεννημένος στο Paisley τραγουδιστής Paolo Nutini είναι περισσότερο γνωστός για το τραγούδι του «Candy» και έχει καθαρή αξία 12 εκατομμυρίων δολαρίων.

10. Sheena Easton - 12 εκατομμύρια δολάρια

 

Video Url

 

Η τραγουδίστρια Sheena Easton, γεννημένη στο Bellshill, είναι περισσότερο γνωστή για το τραγούδι της «We've Got Tonight» και έχει αξία 12 εκατομμυρίων δολαρίων.

11. Jimmy Somerville - 10 εκατομμύρια δολάρια

 

Video Url

 

Ο Jimmy Somerville, γεννημένος στη Γλασκώβη, είναι γνωστός ως ο frontman των The Communards και του τραγουδιού «Smalltown Boy». Έχει περιουσία 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

12. Lewis Capaldi - 10 εκατομμύρια δολάρια

 

Video Url

 

Ο γεννημένος στη Γλασκώβη τραγουδιστής Lewis Capaldi είναι περισσότερο γνωστός για το τραγούδι του «Bruises» και έχει αξία 10 εκατομμυρίων δολαρίων - είναι επίσης ο νεότερος καλλιτέχνης σε αυτή τη λίστα.

13. Simon Neil - 4 εκατομμύρια δολάρια

 

Video Url

 

Ο frontman των Biffy Clyro, Simon Neil, γεννημένος στο Irvine, είναι περισσότερο γνωστός για το τραγούδι «Mountains» και έχει αξία 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

14. Michelle McManus - 3 εκατομμύρια δολάρια

 

Video Url

 

Η γεννημένη στη Γλασκώβη τραγουδίστρια και πρώην νικήτρια του Pop Idol έχει περιουσία 3 εκατομμυρίων δολαρίων.