Οι Duran Duran συνεργάζονται με τον  Andy Taylor για ένα νέο άλμπουμ όσο ο ίδιος δίνει μάχη με τον καρκίνο

Copyright Instagram @duranduran

Οι Duran Duran συνεργάζονται με τον πρώην κιθαρίστα Andy Taylor σε ένα νέο άλμπουμ.

Μιλώντας στο The Mirror, ο μπασίστας John Taylor αποκάλυψε ότι οι Duran Duran εμπνεύστηκαν να δουλέψουν σε ένα νέο άλμπουμ με τον Andy Taylor, αφού αποκάλυψε τη δύσκολη μάχη του με τον καρκίνο του προστάτη σε τέταρτο στάδιο.

Οι Duran Duran μοιράστηκαν τα άσχημα νέα της διάγνωσης του Andy Taylor κατά την ένταξή τους στο Rock and Roll Hall of Fame τον περασμένο Νοέμβριο, στο οποίο ο Taylor δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ο ίδιος. «Δουλεύουμε πάνω σε ένα άλμπουμ αυτή τη στιγμή που πρόκειται να κυκλοφορήσει στο τέλος της χρονιάς και ο Andy Taylor παίζει κιθάρα», εξήγησε ο John Taylor. «Υπάρχουν πολλά τραγούδια διασκευών στο άλμπουμ, τραγούδια που έχουν νόημα για εμάς όταν ήμασταν παιδιά. Οπότε το να είναι μέρος αυτού του έργου είναι υπέροχο».

Ο frontman των Duran Duran, Simon LeBon, θα ταξιδέψει στο στούντιο του Andy Taylor στην Ίμπιζα για να ηχογραφήσει με τον πρώην σύντροφό του, σημείωσε ο John Taylor. Το υπόλοιπο άλμπουμ θα ηχογραφηθεί στο Λος Άντζελες και στο Λονδίνο. Οι ίδιοι οι Duran Duran επιβεβαίωσαν την είδηση σε μια ανάρτηση στο Instagram τη Δευτέρα, γράφοντας ότι «είναι ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουν ότι ένα ειδικό project είναι στα σκαριά, το οποίο θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος από την BMG».

 

 

«Στις νέες ηχογραφήσεις θα συμμετέχουν μέλη από την οικογένεια και τους φίλους των Duran Duran, συμπεριλαμβανομένου του πρώην συμπαίκτη μας στο συγκρότημα Andy Taylor, ο οποίος θα μας συνοδεύσει στην κιθάρα σε μερικά κομμάτια», αναφέρει η ανάρτηση.

Ο Andy Taylor συνέβαλε για τελευταία φορά σε ένα άλμπουμ των Duran Duran το 2004 με το Astronaut. Αυτό το καλοκαίρι, οι Duran Duran ξεκινούν περιοδεία με τους Nile Rodgers & Chic.