Ο Peter Gabriel για την τεχνητή νοημοσύνη: «Δεν νομίζω ότι η δουλειά μου είναι ασφαλής από την ΑΙ»

Copyright Instagram @itspetergabriel

Ο Peter Gabriel έχει συγκεκριμένη άποψη για την γιγάντωση της τεχνητής νοημοσύνης, σημειώνοντας ότι ούτε η δουλειά του ούτε κανενός είναι ασφαλής.

Σε μια συζήτηση με το Yahoo Music, σχετικά με την εταιρεία τεχνολογίας του, Reverberation, ο Gabriel συζήτησε την ανάγκη να προετοιμαστούμε για το τι μπορεί να είναι ικανή η τεχνολογία AI. «Πιθανότατα φοβάμαι την ίδια την τεχνητή νοημοσύνη όσο όλοι οι άλλοι. Το σκέφτομαι συνέχεια και νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωπο δεν ασχολούνται», είπε.

«Και θα ήταν υπέροχο να το προλάβουμε. Ξέρετε, αυτό είναι κάτι που θα έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο από τη βιομηχανική επανάσταση και την πυρηνική βόμβα. Έτσι, αν δεν αρχίσουμε να προβλέπουμε τι μπορεί να κάνει, θα είναι πολύ αργά, γιατί είναι πολύ τόσο γρήγορη».

Ο Gabriel μίλησε στη συνέχεια για το αν η μουσική που παράγεται από την τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε ποτέ να έχει την ίδια συναισθηματική επίδραση που έχουν τραγούδια γραμμένα από ανθρώπους καλλιτέχνες. «Οι περισσότεροι υποστηρίζουν όχι. Θα έλεγα ότι απλώς χρειάζονται καλύτερους αλγόριθμους», είπε ο Gabriel, προσθέτοντας ότι πιθανότατα θα υπάρξουν αλγόριθμοι για το ανθρώπινο πνεύμα κάποια μέρα.

«Έτσι, θα μπορούσαμε απλώς να πάρουμε τους αλγόριθμους και να παίξουμε μαζί τους, αντί να τους πολεμήσουμε. Δυστυχώς, δεν νομίζω ότι η δουλειά μου ή η δουλειά κανενός είναι ασφαλής από την τεχνητή νοημοσύνη», πρόσθεσε. «Ο τρόπος για να το δούμε, ωστόσο, είναι ότι αυτά τα καταπληκτικά εργαλεία μόλις ήρθαν στην κατοχή μας και θα μπορούσαμε να κάνουμε κάθε λογής ασυνήθιστα πράγματα, συμπεριλαμβανομένου ίσως –και λέω ίσως– να προστατεύσουμε το μέλλον μας».

Τον Φεβρουάριο, ο Gabriel κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι με τίτλο «The Court (Dark-Side Mix)». Το σινγκλ είναι το δεύτερο από το επερχόμενο άλμπουμ του, «i/o» και περιλαμβάνει την συμμετοχή του Brian Eno, καθώς και δέυτερα φωνητικά από την κόρη του, Melanie Gabriel.

 

Video Url