Νέα Μουσική Που Αξίζει Ν’ Ακούσεις: Στη σημερινή λίστα το παλιό μπλέκεται αρμονικά με το καινούργιο

Στη σημερινή λίστα το παλιό μπλέκεται αρμονικά με το καινούργιο. Για παράδειγμα το τραγούδι του 1981 «Tennessee Whisky» με το οποίο το όνομα του τραγουδοποιού της κάντρι Κρις Στέιπλετον σαγήνεψε το 2015 την αμερικανική και όχι μόνο μουσική σκηνή. Εδώ το ακούμε σε μια ακόμη πιο σόουλ διασκευή από την τραγουδίστρια Bette Smith, και τον πρώην κιθαρίστα των Canned Heat, Harvey Mandel. Από το υπερπέραν ο David συστήνει σε μια νέα γενιά την σαραντάχρονη σύνθεση του «Ας χορέψουμε» με ηλεκτρονικό/ινδικό άρωμα, δίπλα στον Moby που διασκευάζει αριστοτεχνικά τον εαυτό του με την βοήθεια της Lady Blackbird στο δεκατετράχρονο «Walk With Me» από το επερχόμενο μαγιάτικο νέο του άλμπουμ, κυκλοφορία από την Deutsche Grammophon. Δίπλα στον λατρεμένο ιρλανδό γκουρού Van The Man, η όμορφη ποπ/ροκ των άγνωστων νεοϋορκέζων αδελφών Como που δισκογραφούν εδώ και κάτι παραπάνω από δέκα χρόνια.

Το βρετανικό κουιντέτο των NBT που ιδρύθηκε την ίδια χρονιά με τους Como Brothers μας δίνει μια πρόγευση του αναμενόμενου τον επερχόμενο Ιούλιο νέο τους, τέταρτο στη σειρά, άλμπουμ, Dead Club City, με το «Welcome to the DCC». Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά εικοσιπέντε χρόνια μετά την πιο πρόσφατη κυκλοφορία του επιστρέφει από το πουθενά ο Billy Squier με το «Harder On A Woman». Οι καιροί έχουν αλλάξει αλλά η ‘80ς πινελιά του παραπάνω από εμφανής, σε έναν καιρό δύσκολο για 72χρονους πρίγκιπες που κάποτε γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα «The Stroke», «My Kinda Lover», «Emotions In Motion». Η νέα βάση του αμερικανού Tony Holiday  είναι το Μέμφις όπου και ηχογραφήθηκε το αναμενόμενο σε έναν μήνα νέο του άλμπουμ με τίτλο Motel Mississippi. Εμείς ακούμε το δεύτερο σιγκλ από αυτή τη δουλειά το «Get By».

Δίπλα του ένα ακόμη παλιό όνομα αυτό των βρετανών  The Selecter που επιστρέφουν με το αναμενόμενων ska ήχων τους, «Human Algebra». Το ντεμπούτο τους Too Much Pressure είχε ημερομηνία κυκλοφορίας το 1980 ενώ το πιο πρόσφατο, το 15ο τους, το Daylight το 2017. Ανάμεσα στα υπόλοιπα θα βρεις την ακαταμάχητη Jasmine Van den Bogaerde aka Birdy στο νέο της πόνημα το «Raincatchers», δείγμα από το πέμπτο της άλμπουμ Portraits που βγαίνει το Ιούλιο. Η ποπ της δυστυχώς δεν θα εκπροσωπήσει την χώρα της στο Λίβερπουλ στο διαγωνισμό της φετινής Eurovision, όπως έλεγαν οι φήμες, κρίμα… Το Μπρίστολ είναι η πόλη ενός ονόματος που ακούγεται πολύ στην βρετανική μπλουζ σκηνή, της Elles Bailey, που έχει τρεις υποψηφιότητες για τα φετινά UK Blues Awards του Απριλίου.

Έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα πέντε άλμπουμ και εδώ από το πιο πρόσφατό της, το Shining in the Half Light και την Deluxe έκδοσή του, μας διασκευάζει το πενηντάχρονο τραγούδι του John Martyn, «Over The Hill». Το παζλ σήμερα το συμπληρώνουν οι νέοι Portugal. The Man με το πρώτο σιγκλ από το αναμενόμενο Chris Black Changed My Life, η μετενσάρκωση του «Papa Was A Rolling Stone», το «Ms. Steal-Your-Man, Pt. 1» της φωνάρας που ακούει στο όνομα Rita Ray, οι τέσσερις τύποι εκ της Ατλάντας Manchester Orchestra,  με το αγγλικό στο μουσικό του DNA, «The Way» και ένα από τα καλύτερα σιγκλ της περσινής χρονιάς το «Trade it for the Night» των HAEVN από την Ολλανδία που το ξαναθυμόμαστε χάρη της επανακυκλοφορίας του.

Καλή σου ακρόαση…

Στο Spotify:

 

Στο Youtube:

Video Url

Η λίστα:

Καλλιτέχνης

Τίτλος Τραγουδιού

Άλμπουμ/EP/Single

Ημερομηνία Κυκλοφορίας

Nothing But Thieves

Welcome to the DCC

Welcome to the DCC

15/03/2023

The Como Brothers

Someone Who Loves Me

Someone Who Loves Me

06/03/2023

Van Morrison

This Loving Light Of Mine

Moving On Skiffle

10/03/2023

Billy Squier

Harder On A Woman

Harder On A Woman

08/03/2023

Tony Holiday

Get By

Get By

10/03/2023

Bette Smith, Harvey Mandel

Tennessee Whiskey

Tennessee Whiskey

08/03/2023

The Selecter

Human Algebra

Human Algebra

10/03/2023

Portugal. The Man

Dummy

Dummy

01/03/2023

Elles Bailey

Over the Hill

Over the Hill

09/03/2023

HAEVN

Trade it for the Night - Single Version

Trade it for the Night

24/02/2023

Rita Ray

Ms. Steal-Your-Man, Pt. 1

A Life of Its Own

28/11/2022

Manchester Orchestra

The Way

The Way

07/03/2023

Birdy

Raincatchers

Raincatchers

03/03/2023

David Bowie

Let's Dance - Club Bolly Extended Mix

Let's Dance (Club Bolly Mixes)

14/03/2023

Moby, Lady Blackbird

Walk With Me - Resound NYC Version

Walk With Me

03/03/2023