Ο Jack White αφιερώνει ένα ποίημα στην Meg White, υποστηρίζοντάς την για την κριτική που δέχθηκε ως ντράμερ

Wikimedia Commons / John Griffiths

Ο Jack White δημοσίευσε ένα δικό του ποίημα για να υπερασπιστεί την πρώην σύντροφό του στους White Stripes, τη Meg White, εν μέσω αρνητικής κριτικής για τις ικανότητές της στα ντραμς.

 

Αν και η Meg White έχει αποσυρθεί από τη μουσική και είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για πάνω από μια δεκαετία, μια συζήτηση για τις ικανότητές της ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή την εβδομάδα, ως απάντηση σε ένα tweet που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Lachlan Markay. Απαντώντας σε ένα άρθρο για την 20ή επέτειο του «Seven Nation Army» των White Stripes, ο Markay έγραψε: «Η τραγωδία των White Stripes είναι πόσο σπουδαία μπάντα θα ήταν με έναν αξιοπρεπή ντράμερ. Λυπάμαι που η Meg White ήταν απαίσια και καμία μπάντα δεν γίνεται καλύτερη με το να έχει χάλια ντραμς».

Αρκετοί συνάδελφοι ντράμερ, συμπεριλαμβανομένου του Questlove, έσπευσαν να υπερασπιστούν την White. «Προσπαθώ να μην ασχολούμαι με τα τρολ, αλλά αυτό εδώ έχει ξεφύγει», έγραψε ο διάσημος ντράμερ. «Στην πραγματικότητα, αυτό που φταίει στη μουσική είναι ότι οι άνθρωποι αφαιρούν τη ζωή από την μουσική σαν ένα φίλτρο Instagram, προσπαθώντας να φτάσουν σε ένα υψηλό επίπεδο μουσικής τελειότητας που δεν εξυπηρετεί καν το τραγούδι».

Την υποστήριξή της εξέφρασε και η Karen Elson, η οποία παντρεύτηκε τον Jack White μετά το διαζύγιο του με τη Meg. «Δεν είναι μόνο η Meg White μια φανταστική ντράμερ, ο Jack είπε επίσης ότι οι White Stripes δεν θα ήταν τίποτα χωρίς αυτήν». Τώρα, ο ίδιος ο Jack White μπήκε στη διαμάχη με ένα ποίημα που δημοσιεύτηκε στο Instagram. 

Από την πλευρά του, ο Lachlan Markay διέγραψε το αρχικό του tweet, έκανε τον λογαριασμό του ιδιωτικό και δημοσίευσε μια συγγνώμη με έξι tweet που μπορούν να δουν μόνο όσοι τον είχαν ήδη ακολουθήσει. Η Meg, εν τω μεταξύ, έχει αποσυρθεί, μετρώντας τα εκατομμύρια της και σύντομα θα γίνει η τρίτη γυναίκα ντράμερ που μπαίνει στο Rock and Roll Hall of Fame.