Sir Brian May – Ο κιθαρίστας των Queen χρίστηκε Ιππότης από τον Βασιλιά της Αγγλίας

Copyright Instagram @brianmayforreal

Ο Brian May πρόσθεσε έναν ακόμη τίτλο στο βιογραφικό του. Ήδη θρύλος της ροκ, ακτιβιστής και κάτοχος διδακτορικού στην αστροφυσική, ο May έχει πλέον ανακηρυχθεί ιππότης από τον βασιλιά Κάρολο.

Ο May έλαβε χθες τον τίτλο του ιππότη ως μέρος της λίστας τιμών για το νέο έτος 2023, μια ετήσια παράδοση που γιορτάζει τα επιτεύγματα και τις υπηρεσίες εξαιρετικών ατόμων. Ο May αναγνωρίστηκε ειδικά για τη συνεισφορά του στη «μουσική και στην φιλανθρωπία».

 

Η πλήρης αναφορά για το έργο του αναφέρει τα εξής: «Ο Brian May είναι ένας καταξιωμένος μουσικός, ιδρυτικό μέλος των Queen. Το 2020 ανακηρύχθηκε ο καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών από το Total Guitar Magazine. Η εμφάνιση των Queen στο Live Aid το 1985 αναγνωρίζεται ως το καλύτερο ζωντανό σετ στην ιστορία. Είναι επίσης ένας καταξιωμένος αστροφυσικός, ενταγμένος σε πολλές ομάδες εξερεύνησης του διαστήματος της NASA. Επανίδρυσε την London Stereoscopic Company το 2008, ήταν συνιδρυτής της Ημέρας Αστεροειδών το 2015, για την προστασία της Γης από χτυπήματα αστεροειδών και ήταν πρόεδρος του Πανεπιστημίου John Moores του Λίβερπουλ από το 2008-2013. Το έργο του για την υπεράσπιση των αγρίων ζώων της Βρετανίας τον οδήγησε να ιδρύσει το Save-Me Trust το 2009, μια εκστρατεία για τα δικαιώματα των αλεπούδων και των ασβών».

«Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που έλαβα αυτή την τιμή», είπε ο May σε μια δήλωσή του. «Θεωρώ τον τίτλο του ιππότη όχι τόσο ως ανταμοιβή, αλλά περισσότερο ως κίνητρο για να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την δικαιοσύνη – να είμαι η φωνή για όσους δεν έχουν φωνή. Θα προσπαθήσω να είμαι άξιος - να είμαι αυτός ο Ιππότης με τη λαμπερή πανοπλία».

 

Video Url