Ο Roger Daltrey των The Who για πιθανό νέο άλμπουμ: «Ποιο είναι το νόημα;»

Όταν ρωτήθηκε αν οι θαυμαστές μπορούν να περιμένουν ένα νέο στούντιο άλμπουμ από τους The Who, ο frontman της μπάντας Roger Daltrey απάντησε λέγοντας ότι δεν υπάρχει νόημα σε μια τέτοια κίνηση.

Το 12ο άλμπουμ τους, WHO, κυκλοφόρησε το 2019 και ο τραγουδιστής δήλωσε ότι ενώ είναι ένα αρκετό καλό άλμπουμ, δεν πούλησε αρκετά για να αξίζει να μπουν στην διαδικασία κυκλοφορίας καινούργιου δίσκου.

Σε ερώτηση από το NME, εάν οι θαυμαστές μπορούν να περιμένουν ένα 13ο άλμπουμ από τους The Who, ο Daltrey είπε: «Ποιο είναι το νόημα; Ποιο είναι το νόημα των δίσκων; Βγάλαμε ένα άλμπουμ πριν από τέσσερα χρόνια και δεν έκανε τίποτα. Είναι ένα υπέροχο άλμπουμ, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον για νέα μουσική αυτές τις μέρες. Ο κόσμος θέλει να ακούσει την παλιά μουσική. Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτό είναι το γεγονός».

Η άποψη του Daltrey για την πιθανότητα ενός νέου άλμπουμ διαφέρει σημαντικά από τα σχόλια του κιθαρίστα της μπάντας, Pete Townshend, ο οποίος το 2021 αποκάλυψε ότι είχε ιδέες για νέα μουσική. Είπε: «Υπάρχουν σελίδες και σελίδες πρόχειρων στίχων. Αν έρθει η στιγμή, θα μπω στο στούντιο και θα ξεκινήσω».

Η συνέντευξη του Daltrey στο NME επικεντρώθηκε στην επερχόμενη σόλο εμφάνισή του στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο – μέρος της σειράς εμφανίσεων, Teenage Cancer Trust, με τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Daltrey, επίτιμος χορηγός της φιλανθρωπικής οργάνωσης, είπε ότι «η καθυστερημένη διάγνωση, η λανθασμένη διάγνωση και οι τρομερές τραγωδίες» είναι αποτέλεσμα «προβλημάτων με τις υπηρεσίες υγείας μας».

Και πρόσθεσε: «Το σύστημά μας είναι τόσο ελαττωματικό με τη γραφειοκρατία και τα διαφορετικά συστήματα μέσα στα συστήματα. Τραβάτε τα μαλλιά σας αν προσπαθήσετε να το καταλάβετε. Είναι ένα κατεστραμμένο σύστημα και κανένα πολιτικό κόμμα δεν έχει το θάρρος να το διορθώσει. Δεν ξέρω πώς μπορεί να διορθωθεί. Αλλά, μας λένε ψέματα για άλλα συστήματα στον υπόλοιπο κόσμο, τα οποία λειτουργούν πολύ καλύτερα από τα δικά μας».

Οι The Who θα παίξουν σε εννέα παραστάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο, ξεκινώντας στο Sewell Group Craven Park στο Hull στις 6 Ιουλίου και θα ολοκληρώσουν στις 23 Ιουλίου στο The 1st Central County Ground στο Μπράιτον. Σε κάθε παράσταση θα τους συνοδεύει μια πλήρης ορχήστρα.

 

Video Url