Οι U2 επιστρέφουν στην σκηνή μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας

Wikimedia Commons / Paul Jones

Οι Ιρλανδοί ανακοίνωσαν τη συναυλία, U2:UV Achtung Baby Live at the Sphere με μια διαφήμιση κατά τη διάρκεια του Super Bowl, που απεικονίζει το κεφάλι ενός μωρού να επιπλέει σε μια γιγάντια σφαίρα πάνω από το Λας Βέγκας πριν πει τη λέξη «achtung», σε μα αναφορά στο άλμπουμ τους, Achtung Baby του 1991.

Η εμφάνιση των U2 στο MSG Sphere στο Λας Βέγκας θα είναι η πρώτη συναυλία του συγκροτήματος εδώ και τέσσερα χρόνια. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ντράμερ Larry Mullen Jr. δεν θα είναι παρών καθώς χρειάζεται χρόνο για να υποβληθεί και να αναρρώσει από χειρουργική επέμβαση. Την θέση του έχει πάρει προσωρινά ο Bram van den Berg .

«Θα χρειαστεί να δώσουμε ό,τι έχουμε για την συναυλία στο MSG Sphere χωρίς τον Larry στα ντραμς και καλωσορίζουμε τον Bram van den Berg, ο οποίος είναι μια δύναμη από μόνος του», ανέφερε η μπάντα σε μια δήλωση. «Το live ήταν στα σκαριά εδώ και πολύ καιρό. Δεν θέλουμε να απογοητεύσουμε τον κόσμο, τουλάχιστον το κοινό μας… η αλήθεια είναι ότι μας λείπουν όσο τους λείπουμε και εμείς. Το κοινό μας ήταν πάντα το πέμπτο μέλος του συγκροτήματος».

«Οι U2 δεν έχουν παίξει ζωντανά από τον Δεκέμβριο του 2019 και πρέπει να επιστρέψουμε στη σκηνή και να δούμε ξανά τα πρόσωπα των θαυμαστών μας. Και τι μοναδική σκηνή χτίζουν για εμάς εκεί έξω στην έρημο… Είμαστε το κατάλληλο συγκρότημα, το ACHTUNG BABY είναι το σωστό άλμπουμ και το Sphere ο κατάλληλος χώρος για να ανεβάσουν τη ζωντανή εμπειρία της μουσικής στο επόμενο επίπεδο… Αυτό προσπαθεί να κάνει το συγκρότημα με τις περιφερειακές σκηνές και τις εγκαταστάσεις βίντεο, με πιο αξιομνημόνευτη την ZOO TV Tour, η οποία ολοκληρώθηκε στο Τόκιο πριν από 30 χρόνια αυτό το φθινόπωρο. Το MSG Sphere είναι κάτι περισσότερο από απλώς ένας χώρος, είναι μια γκαλερί και η μουσική των U2 θα βρίσκεται παντού».

Το MSG Sphere είναι ένας συναυλιακός  χώρος, χωρητικότητας 20.000 θέσεων που στεγάζεται κοντά στο The Venetian στην καρδιά του Λας Βέγκας. Διαθέτει επένδυση LED 580.000 τετραγωνικών ποδιών, 170.000 ηχεία που χρησιμοποιούν τεχνολογία διαμόρφωσης δέσμης για την παροχή στοχευμένου ήχου σε κάθε κάθισμα του χώρου και ένα απτικό σύστημα δαπέδου, μεταξύ πολλών άλλων χαρακτηριστικών υψηλής τεχνολογίας.

Την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου στις 17 Μαρτίου, οι U2 θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ, Songs of Surrender, μια επανηχογράφηση 40 τραγουδιών από τον παλιό τους κατάλογό. Μέχρι στιγμής, έχουν μοιραστεί το πρώτο σινγκλ, Pride (In The Name Of Love) και μια νέα έκδοση της επιτυχίας τους του 1987, With or Without You. Το φιλόδοξο project ακολουθεί την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του Bono, Surrender: 40 Songs, One Story, στο οποίο μοιράστηκε άγνωστες λεπτομέρειες από την δημιουργία 40 τραγουδιών από την καριέρα τεσσάρων και πλέον δεκαετιών των U2.