Χειρόγραφοι στίχοι του David Bowie πουλήθηκαν για σχεδόν 60.000 λίρες σε οίκο δημοπρασίας

Wikimedia Commons / AVRO

Οι χειρόγραφοι στίχοι του David Bowie πουλήθηκαν σε δημοπρασία έναντι 57.000 λιρών. Τα λόγια του τραγουδιού, «Jean Genie» γράφτηκαν σε ένα κομμάτι χαρτί και δόθηκαν σε έναν superfan τη δεκαετία του 1970.

Ο Bowie, ο οποίος πέθανε τον Ιανουάριο του 2016 σε ηλικία 69 ετών, κυκλοφόρησε το τραγούδι το 1972 ως μέρος του έκτου άλμπουμ του, Aladdin Sane το οποίο κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά. Συμπαραγωγός ήταν ο Ken Scott, με τον Bowie να το ηχογραφεί ,αζί με το συγκρότημα Spiders from Mars - αποτελούμενο από τους Mick Ronson, Trevor Bolder και Mick Woodmansey και σύμφωνα με τον Bowie, ο τίτλος ήταν μια νύξη στον συγγραφέα Jean Genet. Ένα από τα πιο διάσημα κομμάτια του Bowie, συνοδεύτηκε με ένα βίντεο κλιπ με την Cyrinda Foxe και έφτασε στο Νο. 2 στο UK Singles Chart.

Ο τραγουδιστής είχε χαρίσει υπογεγραμμένα τα χειρόγραφα σε ένα χαρτί Α4 στον ιδρυτή του David Bowie Fun Club, Neal Peters, αναφέρει το BBC. Τώρα, οι στίχοι έχουν πουληθεί στον οίκο δημοπρασιών St. Helens, αφού ο Peters ανακάλυψε ότι οι στίχοι του Starman πουλήθηκαν για πάνω από 200.000 λίρες πέρσι.

Οι στίχοι για το Jean Genie εκτιμήθηκαν μεταξύ 50.000 και 70.000 £, με το οίκο δημοπρασίας να τους αποκαλεί «ένα ιστορικό αρχείο στίχων». Τα κειμήλιο που πουλήθηκε έχει τους στίχους γραμμένους σε 18 γραμμές σε ένα κομμάτι χαρτί, το οποίο έχει επίσης τίτλο, υπογραφή και χρονολόγηση από τον Bowie. Η πώληση περιελάμβανε επίσης μία αναφορά για το πώς ο Peters πήρε τους στίχους από τον τραγουδιστή.

 

Video Url