Νέες λεπτομέρειες για τον θάνατο του Elvis Presley βγήκαν στην επιφάνεια

Copyright Instagram @elvispresleybelgium

Η νεαρή φίλη του Elvis Presley, Ginger Alden, αποκάλυψε τις φρικτές λεπτομέρειες του θανάτου του Βασιλιά της ροκ, αφού τον βρήκε νεκρό στην τουαλέτα του σπιτιού του το 1977.

Ο θάνατος του Elvis Presley συγκλόνισε τον κόσμο, αλλά οι συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο του θρύλου της ροκ ήταν ένα καλά φυλαγμένο μυστικό της οικογένειάς του, η οποία επέλεξε να κρατήσει σφραγισμένα τα αποτελέσματα της αυτοψίας για 50 χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της αυτοψίας πρόκειται να δημοσιοποιηθούν το 2027, η Ginger Alden αποκάλυψε στα  απομνημονεύματά της Elvis and Ginger τί ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Mirror.

«Τα χέρια του ήταν στο έδαφος, κοντά στα πλευρά του, με τις παλάμες στραμμένες προς τα πάνω. Ήταν ξεκάθαρο ότι, από τη στιγμή που έπεσε στο πάτωμα, ο Elvis Presley δεν είχε κουνηθεί», έγραψε.

Η Ginger Alden πρόσθεσε: «Γύρισα προσεχτικά το πρόσωπό του προς το μέρος μου. Ελάχιστος αέρας βγήκε από τη μύτη του. Η άκρη της γλώσσας του ήταν σφιγμένη ανάμεσα στα δόντια του και το πρόσωπό του ήταν κηλιδωμένο. Σήκωσα απαλά το ένα βλέφαρο. Το μάτι του κοιτούσε ίσια μπροστά και ήταν κόκκινο», σύμφωνα με το απόσπασμα του βιβλίου.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας της ζωής του, ο Elvis Presley ήταν σε κακή κατάσταση μετά από χρόνια καταχρήσεων. Ενώ ορισμένοι ισχυρίζονται ότι πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ο ιατροδικαστής Joseph Davis διαφώνησε, αφού άνοιξε ξανά έρευνα για τον θάνατό του το 1994.

«Η θέση του σώματος του Elvis Presley ήταν τέτοια που ήταν έτοιμος να καθίσει στην τουαλέτα όταν ξεκίνησαν οι κρίσεις. Κατέρρευσε πάνω στο χαλί και ήταν νεκρός τη στιγμή που χτύπησε το πάτωμα», εξήγησε.

Ο Joseph Davis συνέχισε: «Αν ήταν υπερβολική δόση ναρκωτικών, θα είχε μπει σταδιακά σε μια κατάσταση λήθαργου. Θα είχε προλάβει να τραβήξει το παντελόνι του και θα είχε συρθεί μέχρι την πόρτα για να ζητήσει βοήθεια. Χρειάζονται ώρες για να πεθάνει κανείς από ναρκωτικά».

Ένας εξέχων ιατρός από την Καλιφόρνια, ο Forest Tennant, διαπίστωσε ότι σχεδόν κάθε όργανο του Elvis Presley μαστιζόταν από κακή υγεία, καθώς υπέφερε από ίλιγγο, πόνο στην πλάτη και αϋπνία, μολύνσεις των ματιών και πονοκεφάλους στη δεκαετία του '60.

Επίσης, έπεσε σε κώμα αφού υπέφερε από ίκτερο, σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια, έντονο πρήξιμο στο πρόσωπό του, διευρυμένη κοιλιά, δυσκοιλιότητα, γαστρικό, αιμορραγικό έλκος και ηπατίτιδα.

Η Ginger Alden ήταν το μόνο πρόσωπο στο οποίο ο Βασιλιάς του Rock 'n' Roll έκανε πρόταση γάμου εκτός από την Priscila. Η Ginger ήταν μόλις 20 ετών όταν βρήκε τον Elvis νεκρό στα 42 του χρόνια.