Ο Iggy Pop αποκαλύπτει το αγαπημένο του κομμάτι από τον δίσκο Raw Power του 1973

instagram @iggypopofficial

Κοιτάζοντας πίσω στο άλμπουμ ορόσημο των The Stooges, Raw Power, σχεδόν 50 χρόνια από την κυκλοφορία του, ο Iggy Pop αποκάλυψε ότι το αγαπημένο του κομμάτι από το άλμπουμ ήταν πάντα το Shake Appeal.

Κυκλοφόρησε στις 7 Φεβρουαρίου 1973, το Raw Power μας συστήθηκε με το πρώτο κομμάτι του δίσκου Search and Destroy, αλλά ήταν το προτελευταίο κομμάτι που έγινε το αγαπημένο του Iggy Pop.

«Το Search and Destroy είχε γίνει πολύ δημοφιλές», είπε ο Pop σε μια πρόσφατη συνέντευξη. «Το προσωπικό μου αγαπημένο, ωστόσο, είναι το Shake Appeal, γιατί αυτά ήταν τα μόνα τρία λεπτά της ζωής μου που κατάφερα να πλησιάσω τον Little Richard. Είναι πρακτικά αδύνατο για μένα να πιάσω έναν τόσο παρατεταμένο υψηλό τόνο και να ουρλιάξω με αυτό το τρελό hillbilly rock τρόπο που πάντα μου άρεσε».

Παρά τη λατρεία του για το Shake Appeal, ο Pop είπε ότι ήξερε αμέσως ότι το Search and Destroy θα ήταν το αριστούργημα του δίσκου και μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Stooges. «Το ήξερα όταν το κάναμε», μοιράστηκε ο Pop. «Ένιωσα μια αίσθηση ανακούφισης που με έκανε να νοιώσω καλλιτεχνικά ασφαλής, αλλά ήξερα ότι ήμουν ακόμα κοινωνικά γ**νος».

Μετά το ομώνυμο ντεμπούτο του συγκροτήματος το 1969 και το Fun House του 1970, το τρίτο τους άλμπουμ, Raw Power, ηχογραφήθηκε στη Νέα Υόρκη και ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο με την βοήθεια του  David Bowie.

«Συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε σχεδόν κανένας στον κόσμο που να ήθελε να σώσει τους Stooges», είπε ο Iggy Pop. «Ήξερα ότι υπήρχαν μερικοί περίεργοι  άνθρωποι εκεί έξω που θα τους άρεσε, αλλά δεν υπήρχε τρόπος για να τους μαζέψω. Ήξερα ότι η εταιρία μας δεν το ήθελε, ήξερα ότι το ραδιόφωνο δεν θα το δεχόταν και ήξερα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα το καταλάβαιναν».
Πρόσθεσε, «Επιπλέον, βρισκόμασταν όλοι ένα βήμα από το να γίνουμε τοξικομανείς και όσοι δεν ήταν τοξικομανείς ήταν εντελώς εκτός πραγματικότητας. Ήξερα τι επρόκειτο να συμβεί».

Μετά την ηχογράφηση του Raw Power, το συγκρότημα επέστρεψε στις ΗΠΑ και έπαιξε μια σειρά από χαοτικά σόου πριν χωρίσει το 1974. Λίγο αργότερα, ο Pop μετακόμισε στο Βερολίνο της Γερμανίας μαζί με τον Bowie και προσπάθησαν να αποτοξινωθούν από τις καταχρήσεις και να επικεντρωθούν στο σόλο υλικό του, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το ντεμπούτο άλμπουμ του, The Idiot το 1977, και στη συνέχεια το Lust For Life τον ίδιο χρόνο.

«Πίστευα ότι αν κάναμε το καλύτερο δυνατό, τα πράγματα θα καλυτέρευαν», είπε ο Pop για εκείνη την εποχή των The Stooges. «Και έτσι έγινε. Αργότερα ανταμειφθήκαμε πολύ καλά για αυτόν τον δίσκο. Και τα τρία άλμπουμ των Stooges είναι ισάξια για μένα. Αλλά το Raw Power είναι το καλύτερό μας».

Ο Iggy Pop κυκλοφόρησε φέτος το 19ο άλμπουμ του, Every Loser, στο οποίο συμμετέχουν ο Duff McKagan των Guns N' Roses, ο Chad Smith των Red Hot Chili Peppers, ο Dave Navarro των Jane's Addictionκαι και ο αείμνηστος ντράμερ των Foo Fighters, Taylor Hawkins.

 

Video Url