Ο Johnny Rotten των Sex Pistols, υποψήφιος για την Eurovision στο πλευρό της Ιρλανδίας

Wikimedia Commons / Ed Vill

Ο πρώην frontman των Sex Pistols, John Lydon, πιο γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Johnny Rotten, είναι μεταξύ των μουσικών που διαγωνίζονται για να εκπροσωπήσουν την Ιρλανδία στη φετινή Eurovision, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το τηλεοπτικό δίκτυο RTE.

Το συγκρότημα του θρύλου της punk, Public Image Ltd θα είναι μεταξύ των έξι υποψηφίων που θα εκπροσωπήσουν την Ιρλανδία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Λίβερπουλ τον Μάιο.

Το συγκρότημα του Lydon, το οποίο δημιουργήθηκε μετά την αποχώρησή του από τους Sex Pistols το 1978, θα ανταγωνιστεί μεταξύ άλλων τους Wild Youth από το Δουβλίνο και το special επεισόδιο θα μεταδοθεί τον Φεβρουάριο. Ο νικητής θα αποφασιστεί από έναν συνδυασμό Ιρλανδών και διεθνών εμπειρογνωμόνων καθώς και από ψηφοφορία του κοινού.

Ο 66χρονος Lydon γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά οι γονείς του κατάγονταν και οι δύο από την Ιρλανδία. Η μητέρα του καταγόταν από το Cork στα νοτιοδυτικά της χώρας και ο πατέρας του από το Galway στη δυτική ακτή.

Η Eurovision πρόκειται να διεξαχθεί στο Λίβερπουλ το 2023, αφού το Ηνωμένο Βασίλειο ήρθε δεύτερο μετά την Ουκρανία πέρυσι. Συνήθως, ο νικητής του διαγωνισμού διοργανώνει την εκδήλωση του επόμενου έτους, αλλά οι διοργανωτές αποφάσισαν ότι η Ουκρανία δεν θα μπορούσε να φιλοξενήσει λόγω της εισβολής της Ρωσίας τον Φεβρουάριο.

Οι Public Image Ltd δήλωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν ένα αφιέρωμα που έγραψε ο Lydon στην εδώ και 50 χρόνια σύζυγό του, Nora, η οποία πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Τα υπόλοιπα συγκροτήματα που συμμετέχουν στην special εκπομπή του RTE TV εναντίον των Public Image Ltd και των Wild Youth είναι ο τραγουδιστής ADGY, το hip-hop ντουέτο K Muni & ND, ο τραγουδιστής Connolly και η indie pop τραγουδίστρια Leila Jane.

 

Video Url