Μοιάζει σαν παραμύθι, νέο άλμπουμ μετά από 21 χρόνια ο Peter Gabriel, Panopticom

Ο Peter Gabriel επέστρεψε με ένα νέο τραγούδι που ονομάζεται "Panopticom". είναι το βασικό σινγκλ στο i/o, το επερχόμενο πρώτο του νέο άλμπουμ με πρωτότυπο υλικό μετά από 21 χρόνια.

Το "Panopticom" περιλαμβάνει συμμετοχές από τους Brian Eno (synth), David Rhodes (κιθάρα), Tony Levin (μπάσο) και Manu Katché (ντραμς).

Σε μια δήλωση, ο Γκάμπριελ είπε ότι το τραγούδι «βασίζεται σε μια ιδέα που εργάζομαι για να ξεκινήσω τη δημιουργία μιας απείρως επεκτάσιμης προσβάσιμης υδρογείου δεδομένων: The Panopticom. 

Ενώ η ημερομηνία κυκλοφορίας για το i/o είναι ακόμη άγνωστη, ο Gabriel έχει ήδη ανακοινώσει μια υποστηρικτική περιοδεία. Το "The i/o Tour" αποτελείται από 22 παραστάσεις σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου. 

Πέρυσι, ο Gabriel συνεργάστηκε με τους Arcade Fire στο τραγούδι "Unconditional II (Race and Religion)," συνεισέφερε μουσική σε ένα φιλανθρωπικό άλμπουμ της Ημέρας της Γης που επιμελήθηκε ο Eno και διασκεύασε το "Here It Is" για ένα άλμπουμ αφιέρωμα στον Leonard Cohen.

 

Video Url