Τα βασιλικά ταχυδρομεία της Αγγλίας τιμούν τους Iron Maiden με μια σειρά από γραμματόσημα

Copyright instagram @ironmaiden

Αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 12 Ιανουαρίου, τα νέα γραμματόσημα θα απεικονίζουν τους βρετανούς θρύλους του heavy metal κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Οκτώ γραμματόσημα θα δείχνουν τα μέλη του γκρουπ επί σκηνής, ενώ ακόμη τέσσερα θα απεικονίζουν την μασκότ του συγκροτήματος, Eddie.

Οι σκηνές από τα live περιλαμβάνουν μια εικόνα του Bruce Dickinson που τραβήχτηκε στο Hammersmith Odeon του Λονδίνου κατά τη διάρκεια της περιοδείας "World Piece" το 1983, καθώς και δύο εικόνες από την περιοδεία "Legacy Of The Beast" του 2018. Τα τέσσερα γραμματόσημα του Eddie απεικονίζουν τη μασκότ καθώς εμφανίστηκε στο artwork για το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος και στο τελευταίο LP των Maiden, το "Senjutsu" του 2021, καθώς και στα σινγκλ των "The Trooper" και "Aces High".

«Ήμασταν όλοι απολύτως έκπληκτοι - με την καλή έννοια - όταν ακούσαμε για πρώτη φορά για τα αναμνηστικά γραμματόσημα και εξίσου άφωνοι όταν τα είδαμε για πρώτη φορά», είπε ο μπασίστας, Steve Harris. «Φαίνονται υπέροχα και νομίζω ότι αποτυπώνουν πραγματικά την ουσία και την ενέργεια των Maiden. Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι που η Royal Mail επέλεξε να τιμήσει την κληρονομιά του συγκροτήματος έτσι και ξέρουμε ότι οι θαυμαστές μας θα αισθανθούν το ίδιο».

Ο manager των Iron Maiden, Rod Smallwood, δήλωσε: «Ως μπάντα που δεν έπαιξε ποτέ με τους κανόνες κανενός άλλου για περισσότερα από 40 χρόνια, είναι πολύ ευχάριστο να τους βλέπεις να τιμούνται στην πατρίδα τους με αυτόν τον τρόπο.Είμαστε περήφανοι πώς αυτά τα έξι μέλη της μπάντας εξακολουθούν να ελκύουν όλο και περισσότερους θαυμαστές κάθε χρόνο με τη μουσική τους και τα θρυλικά τους σόου  και νομίζω ότι αυτά τα γραμματόσημα το αποτυπώνουν πραγματικά καλά. Είναι επίσης φανταστικό ότι ο Eddie τιμήθηκε επίσης».

Ο David Gold, διευθυντής δημοσίων σχέσεων της Royal Mail, δήλωσε: «Λίγες μπάντες στην ιστορία της ροκ μουσικής μπορούν να χαρακτηριστούν ως θρύλοι, αλλά οι Iron Maiden είναι ακριβώς αυτό — και πολλά άλλα».

Τα γραμματόσημα Iron Maiden είναι τα πιο πρόσφατα από τα αναμνηστικά μουσικά γραμματόσημα της Royal Mail. Προηγούμενα γραμματόσημα από τα βρετανικά ταχυδρομεία απεικόνιζαν καλλιτέχνες όπως οι Beatles, ο Elton John, οι Pink Floyd, ο David Bowie και οι Queen. Πέρυσι, η Royal Mail απέτισε φόρο τιμής στους Rolling Stones με τη μορφή γραμματοσήμων για τον εορτασμό της 60ής επετείου από την ίδρυση του συγκροτήματος.

Με περισσότερες από 100 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων, περισσότερες από 2000 ζωντανές εμφανίσεις σε 63 χώρες, εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και 17 στούντιο άλμπουμ, οι Iron Maiden έχουν κερδίσει δίκαια  τη θέση τους ως ένα από τα πιο σημαντικά και σεβαστά συγκροτήματα όλων των εποχών. 

Τα τελευταία χρόνια η μπάντα έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε δύο άλλους τομείς. Έχουν τη δική τους βραβευμένη μπύρα Trooper, η οποία έχει πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια pints παγκοσμίως και είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως μία από τις πιο επιτυχημένες βρετανικές μπύρες διεθνώς τα τελευταία είκοσι χρόνια. Έχουν επίσης κυκλοφορήσει και ένα παιχνίδι για κινητά με τίτλο "Iron Maiden: Legacy Of The Beast" — ένα δωρεάν παιχνίδι fantasy RPG όπου οι παίκτες πολεμούν τις λεγεώνες του σκότους ως Eddie.