Ο Iggy Pop θα μπορούσε να γίνει μέλος των AC/DC, αλλά αρνήθηκε

Wikimedia Commons / Kris Krug

Ο θρύλος των Stooges, Iggy Pop, αποκάλυψε ότι κάποτε του ζητήθηκε να τραγουδήσει για τους AC/DC.

Ο 75χρονος τραγουδιστής του «I Wanna Be Your Dog» έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη στους The New York Times για να προωθήσει το νέο του σόλο άλμπουμ «Every Loser», όταν έκανε την έκπληξη της αποκάλυψης όσων αφορά στους AC/DC.

Ο Iggy Pop είπε: «Είχαν έναν μάνατζερ πριν από πολλά χρόνια, όταν δεν είχα επανασυνδέσει τους Stooges, δεν είχα μετακομίσει καν στην Αγγλία. Και αυτός ο τύπος μου είπε: σε ενδιαφέρει να γίνεις μέλος των AC/DC;  Έψαχναν για τραγουδιστή».

Εξηγώντας ότι πίστευε ότι δεν ήταν ο κατάλληλος, ο Iggy συνέχισε: «Άκουσα τον δίσκο τους και σκέφτηκα ότι δεν θα μπορέσω να αναλάβω αυτόν ον ρόλο. Δεν ήταν ότι δεν μου άρεσε ο δίσκος. Ήταν αρκετά καλοφτιαγμένο. Κάνουν προσεκτική δουλειά, αλλά δεν είμαι αυτό που χρειάζονταν».

Δεν είναι σαφές εάν ο Iggy προσεγγίστηκε μετά τον πρόωρο θάνατο του frontman των AC/DC Bon Scott το 1980 ή σε παλαιότερο χρόνο.

Μιλώντας στο Planet Rock τον Δεκέμβριο του 2020, ο πρώην frontman των Slade, Noddy Holder, είπε ότι τον προσέγγισαν επίσης για τη συναυλία των AC/DC.
«Με πλησίασαν - όχι απευθείας σε εμένα, αλλά προσέγγισαν το πρακτορείο μου - αν θα ήθελα να γίνω μέλος των AC/DC», είπε ο Noddy. «Νομίζω ότι μάλλον άκουσαν ότι οι Slade ήταν στα πρόθυρα της διάλυσης και προφανώς, με πλησίασαν για να συμμετάσχω.

«Το απέρριψα ξέρετε. Ένοιωθα ότι οι Slade ήταν ακόμα μια υπολογίσιμη δύναμη και ότι θα συνεχίζαμε για πολύ. Αλλά θα το είχα απορρίψει ούτως ή άλλως επειδή οι Slade ήταν το παιδί μου. Ήταν αυτό με το οποίο δούλεψα σκληρά για χρόνια».
Ερωτηθείς αν μετάνιωσε για την απόφαση, ο Holder απάντησε: «Όχι, δεν το μετανιώνω καθόλου. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, μάλλον θα είχα πάρει ακριβώς την ίδια απόφαση».

Ο πρώην frontman των Geordie, Brian Johnson, προσλήφθηκε στους  AC/DC τον Απρίλιο του 1980 και έκανε το ντεμπούτο του στο επιτυχημένο άλμπουμ τους «Back in Black». Ο Iggy Pop κυκλοφορεί το δέκατο ένατο σόλο άλμπουμ του «Every Loser» στις 6 Ιανουαρίου και περιλαμβάνει μια σειρά από καλεσμένους, όπως οι Duff McKagan, Chad Smith, Josh Klinghoffer, Travis Barker, Stone Gossard, Dave Navarro και ο ντράμερ Taylor Hawkins.

 

Video Url