Πέθανε ο Alan Rankine των The Associates, σε ηλικία 64 ετών

Μετά την πορεία του στο συγκρότημα, εργάστηκε ως παραγωγός, σόλο καλλιτέχνης, λέκτορας και πολλά άλλα.

Ο Alan Rankine, τραγουδιστής του σκωτσέζικου συγκροτήματος The Associates, δυστυχώς έφυγε από την ζωή. Ήταν 64 ετών.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τους γιους του Rankine, Callum και Hamish σήμερα 3 Ιανουαρίου. Πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του αφού πέρασε τα Χριστούγεννα με την οικογένειά του», ανέφεραν οι γιοι του στην δήλωση. «Ήταν ένας όμορφος, ευγενικός και στοργικός άνθρωπος που θα μας λείψει πολύ».

Ο Rankine σχημάτισε τους The Associates στα τέλη της δεκαετίας του 1970 με τον τραγουδιστή Billy Mackenzie, κυκλοφορώντας τρία άλμπουμ, το The Affectionate Punch(1980), τη συλλογή σινγκλ Fourth Drawer Down (1981) και το Sulk (1982).
Μετά την αποχώρησή του από το συγκρότημα το 1982, ο Rankine έγινε επιτυχημένος παραγωγός και δούλεψε σε άλμπουμ των Cocteau Twins και άλλων, πριν ξεκινήσει μια σόλο καριέρα το 1986.

Αργότερα στη ζωή του, έδωσε διαλέξεις στο Κολέγιο Stow της Γλασκώβης, βοηθώντας τους φοιτητές να δημιουργήσουν το δίσκο Electric Honey, το οποίο συνέβαλε καθοριστικά στην εκκίνηση της καριέρας των Biffy Clyro, Belle & Sebastian και Snow Patrol.

Άλλοι που αποτίουν φόρο τιμής στον Rankine περιλαμβάνουν τον Duglas T Stewart των BMX Bandits, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Πολύ θλιβερά νέα σήμερα ότι ο Alan Rankine πέθανε». Πρώτα γνώρισα τον Alan μέσω των The Associates και αργότερα τον γνώρισα για λίγο. Στέλνοντας αγάπη στην οικογένειά του και σε όλους όσους τον αγάπησαν».

Ο σκωτσέζος δημοσιογράφος John Dingwall πρόσθεσε: «Πολύ λυπηρά τα νέα ότι ο αγαπημένος μου φίλος Alan Rankine The Associates πέθανε. Ζούσαμε δίπλα ο ένας από τον άλλον και είχαμε προγραμματίσει να συναντηθούμε για έναν καφέ. RIP Alan Rankine, μια όμορφη ψυχή και συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του».