Οι Foo Fighters συνεχίζουν ως «διαφορετικό συγκρότημα» μετά τον θάνατο του Taylor Hawkins

Copyright instagram @foofighters

Οι Foo Fighters θα συνεχίσουν ως συγκρότημα μετά τον θάνατο του ντράμερ τους, Taylor Hawkins πέρυσι, αν και θα είναι ένα «διαφορετικό» γκρουπ, όπως είπαν.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Instagram το Σαββατοκύριακο, το διάσημο αμερικάνικο συγκρότημα χαρακτήρισε το 2022 ωε «την πιο δύσκολη και τραγική χρονιά» που γνώρισαν. Είπαν ότι ήταν ευγνώμονες για τους ανθρώπους που αγαπάνε και σκέφτονται περισσότερο, και για τους αγαπημένους που δεν είναι πια μαζί τους.

«Σχηματίσαμε το γκρουπ πριν από 27 χρόνια για να αντιπροσωπεύουμε τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής και τη συνέχιση της ζωής», έγραψε το συγκρότημα, προσθέτοντας ότι οι θαυμαστές είχαν δημιουργήσει «μια παγκόσμια κοινότητα, ένα αφοσιωμένο σύστημα υποστήριξης που μας βοήθησε όλους να ξεπεράσουμε τα πιο σκοτεινά φορές μαζί».

Ο Taylor Hawkins πέθανε τον περασμένο Μάρτιο, σε ηλικία 50 ετών, στην Κολομβία ενώ βρισκόταν σε περιοδεία. Εκείνη την εποχή, οι Foo Fighters έγραψαν στο Twitter «το μουσικό του πνεύμα και το γέλιο του θα ζουν με όλους μας για πάντα».

Σε αυτή την τελευταία ανάρτηση, απέτισαν φόρο τιμής στον πρώην ντράμερ τους, λέγοντας: «Χωρίς τον Taylor, δεν θα είχαμε γίνει ποτέ η μπάντα που ήμασταν – και χωρίς τον Taylor, ξέρουμε ότι θα είμαστε μια διαφορετική μπάντα στο μέλλον. Θα είναι εκεί ως πνεύμα με όλους μας κάθε βράδυ», πρόσθεσαν.

Ο Hawkins  έπαιζε ντραμς για την Alanis Morissette πριν ενταχθεί στους Foo Fighters το 1997 – τρία χρόνια αφότου ο frontman Dave Grohl ίδρυσε το γκρουπ.
Τον Σεπτέμβριο - έξι μήνες μετά τον θάνατό του - οι Foo Fighters έπαιξαν στο Wembley Stadium του Λονδίνου ως μέρος μιας εκδήλωσης προς τιμήν του Hawkins. Ο Paul McCartney, ο Liam Gallagher και ο Brian May ήταν από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής που εμφανίστηκαν στη συναυλία.

Όταν ήρθε η ώρα για την παράσταση του συγκροτήματος, ο γιος του Hawkins, Oliver Shane, ο οποίος ήταν 16 ετών, ήρθε μαζί τους, παίρνοντας την θέση του πατέρα του για μια διασκευή του τραγουδιού τους My Hero.
 

Video Url