New Music 750x420

 

Πέμπτη, νέων μουσικών κεφάλαιο IV


Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη


Sports Team – Fishing (Single – 11/9/2019)


Το δυτικό Λονδίνου κοπιάρει τους Supergrass και το Alright του 1995 με επιτυχία μέσω του εξαμελούς γκρουπ του.Sarpa Salpa – Before It Goes Dark (Single - 9/8/2019)


To γκρουπ, με το όνομα του χρυσαφένιου ψαριού, έρχεται από το Νορθάμπτον. Όργωσε τη γενέτειρα του με τις συναυλίες του τις οποίες συνεχίζει ακούραστα. Ποπ & Ροκ ήχοι που προσφέρονται και για απελευθερωτικές χορευτικές φιγούρες.Anna Of The North – Playing Games (LP: Dream Girl – 25/10/2019)


Ο βορράς προσδιορίζεται ως Νορβηγία από την οποία και κατάγεται η Anna Lotterud. Το παιχνίδι της είναι το τέταρτο σινγκλ από την δεύτερη δισκογραφική της δουλειά.Gerry Cinnamon - Sun Queen (Single – 11/10/2019)


«The Bonny» θα είναι ο τίτλος του δεύτερου άλμπουμ του που θα το ακούσουμε στα μέσα της άνοιξης του ’20. Το τραγούδι είναι ένα από αυτά που προλειαίνουν το έδαφος.Red Rum Club – Kids Addicted (Single – 20/9/2019)


Από το λιμάνι των σκαθαριών έρχεται με φόρα για να γεμίσει τον αέρα σε κάθε ροκ κλαμπ και ραδιόφωνο που σέβεται τον εαυτό του. Πρέπει να συμφωνήσω καθώς το ακούω για πολλοστή φορά ότι προκαλεί εθισμό.Alfie Templeman – First Time (EP: The Guns Down – 13/9/2019)


Μια που μιλάμε για παιδιά, ο 16χρονος βρετανός από την ηλικία του και μόνο ορίζει μια μουσική ελπίδα. Το τραγούδι του έρχεται να υπερθεματίσει με έναν πιο ουσιαστικό τρόπο.Low Island – Long Answer (EP: Shut Out The Sun – 29/10/2019)


Επηρεασμένο από τους αφρικανικής προέλευσης ήχους της Βραζιλίας, είναι εύκολο να πιστέψεις ότι οι τέσσερις τύποι από την Οξφόρδη έχουν περάσει όντως ατελείωτες ώρες ακροάσεων των

Talking Heads, που τους κατέθεσαν και ως επιρροή, προσπαθώντας να μεταφέρουν τον ήχο τους στο σήμερα. Εδώ νομίζω ότι τα έχουν καταφέρει άκρως ικανοποιητικά.Gengahr – Everything & More (Single – 3/10/2019)


Από το επερχόμενο άλμπουμ τους που θα έχει τίτλο Sanctuary και θα βγει στα τέλη του Ιανουαρίου του ‘20. Δεν μπορώ πέρα από τη μουσική του γκρουπ να μη σημειώσω την εισαγωγή του βίντεο κλιπ που το συνοδεύει μιας και έρχεται από την Οδύσσεια του Ομήρου που ενέπνευσε και τη διαδικασία ηχογράφησης του δίσκου τους. Καθόλου άσχημα για τους λονδρέζους που το όνομά τους το εμπνεύστηκαν από τη μυθολογία των pokemon…APRE – You Always Get It Wrong (EP: The Guns Down – 5/11/2019)


Το συγκρότημα βρίσκεται μόλις στο δεύτερο χρόνο της ζωής του. Πρόκειται για ένα αγγλικό ντουέτο των Charlie Brown και Jules Konieczny και μόλις κυκλοφόρησε το τέταρτο extended play του.See Thru Hands – Hot City (EP: Hot City – 1/11/2019)


Μια ακόμη βρετανική μπάντα αυτή τη φορά ένα σεξτέτο από το Μάντσεστερ. Βαριά μπάσα, παραμορφωμένα δεύτερα φωνητικά και πλήκτρα φτιάχνουν έναν φάνκυ καμβά που σε κάνει να ζητάς μια επανάληψη και πριν το καταλάβεις σιγοψιθυρίζεις το κομμάτι τους. Έτσι απλά… θα μπορούσαν να λέγονται και The Revoloution…Devendra Banhart – Now All Gone (LP: Ma – 13/9/2019)


Υπάρχουν μερικές φορές που σχεδόν σκοντάφτεις σε έναν μουσικό θησαυρό. Έτσι από καθαρή τύχη έπεσα πάνω στον κοσμογυρισμένο αμερικάνο. Θα επανέλθω με τον υπέροχο δίσκο του. Προς το παρών ένα μικρό δείγμα της δουλειάς του που ακολουθεί βιορυθμούς ενός άλλου τρόπου ζωής χιλιόμετρα μακριά από το σημερινό Koyaanisqatsi.


 

και όλα μαζί σε μια κασέτα νέου τύπου…