Metallica : Όλα τα μέλη που φόρεσαν κατά καιρούς τη "φανέλα" τους

Photo by Wikimedia Commons

Όλοι οι μουσικοί που πλαισίωσαν κατά καιρούς τους Hetfield και Ulrich

Τα μεγάλα συγκροτήματα με πολλές δεκαετίες καριέρας έχουν όπως είναι λογικό τις ανακατατάξεις τους. Οι Metallica, ένα από τα θρυλικότερα γκρουπ του heavy metal, είχαν ως γνωστόν τις αλλαγές στη θέση του μπασίστα, αλλά η αρχή τους ήταν πολύ πιο δύσκολη από όσο θα περίμενε κανείς. Από τις πρώτες μέρες και την επιρροή του NWOBHM και του punk στη μουσική τους, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με όλα τα μέλη που πέρασαν κατά καιρούς από τους θρυλικούς Metallica : 

James Hetfield (1981 - Σήμερα) : Κύριος συνθέτης και στιχουργός, ψυχή του γκρουπ από το ξεκίνημα τους, θεωρείται και δικαίως σήμερα ένας θρύλος του metal αλλά και της μουσικής γενικότερα. Τα κατά καιρούς προβλήματα με τις καταχρήσεις δεν αφαιρούν σε τίποτα από το μύθο και την αξία του

Lars Ulrich (1981 - Σήμερα) : Γεννημένος στη Δανία και γιος του τενίστα Torben Ulrich, είδε το μέλλον του όταν άκουσε για πρώτη φορά Deep Purple και NWOBHM. Επιχειρηματικό μυαλό, ενίοτε οξύθυμος και προκλητικός, ο Ulrich έχει δεχτεί κατά καιρούς κριτική για την έλλειψη τεχνικής στο παίξιμο του στα τύμπανα. Σε κάθε περίπτωση, οι Metallica θα ήταν πολύ μικρότερο μέγεθος χωρίς αυτόν.

Kirk Hammett (1983 - Σήμερα) : Όταν οι Metallica μετακόμισαν στο San Franscisco από το Los Angeles, ο Hammett ήταν ακόμα μέλος των Exodus. Μεταπήδησε στους Metallica μετά την αποχώρηση του Dave Mustaine από τους τελευταίους. Δεν έφυγε ποτέ και έχει συμμετάσχει σε όλες τις επίσημες κυκλοφορίες του γκρουπ 

Dave Mustaine (1982 - 1983) : Ένας ιδιαίτερα προικισμένος μουσικός, με το δύσκολο του χαρακτήρα του να στέκεται αφορμή ώστε οι Hetfield και Ulrich να τον αποπέμψουν. Ίδρυσε τους Megadeth με σκοπό να πάρει εκδίκηση από τους Metallica. Το συγκρότημα του έγινε ένα πολύ μεγάλο μέγεθος, χωρίς ωστόσο ποτέ να φτάσει στα επίπεδα των πρώην συνοδοιπόρων του Mustaine. 

Cliff Burton (1982 - 1986) : Όταν οι Metallica τον είδαν να παίζει ζωντανά με τους Trauma, ήξεραν πως πρέπει να γίνει μέλος τους. Ένας εξαιρετικός και ιδιαίτερα τεχνικός μπασίστας, θα γράψει ιστορία με τα τρία πρώτα studio albums του γκρουπ. Θα χάσει τη ζωή του σε ηλικία μόλις 24 ετών, σε τροχαίο ατύχημα με το tour bus. Μέχρι σήμερα, ο κόσμος του σκληρού ροκ τον θυμάται και τον τιμά με τον καλύτερο τρόπο 

Jason Newsted (1986 - 2001) : Ανέλαβε το δύσκολο έργο να αντικαταστήσει τον Cliff Burton. Η σχέση του με τους υπόλοιπους δεν ήταν πάντοτε ιδανική, ωστόσο στις συναυλίες αποδείχτηκε μια εξαιρετική κινητήριος δύναμη. Αποχώρησε το 2001 όταν του έγινε φανερό πως δε θα μπορούσε να διοχετεύσει τη δημιουργικότητα του σε κάποιο άλλο μουσικό project. 

Robert Trujillo (2003 - Σήμερα) : Πρώην μέλος της μπάντας του Ozzy και των κορυφαίων Suicidal Tendencies, θα αφήσει τον κόσμο με ανοιχτό το στόμα στην audition του 2003. Πλέον είναι ο μακροβιότερος μπασίστας στην ιστορία του γκρουπ. 

Ron McGovney (1982) : Πρώτος μπασίστας στην ιστορία του γκρουπ, ο McGovney υπήρξε για λίγο καιρό στους Metallica δίνοντας μετά τη θέση του στον Cliff Burton. Ανέβηκε μαζί τους στη σκηνή στη συναυλία-γιορτή για τα 30 χρόνια πορείας τους 

Lloyd Grant : Δεν υπήρξε ποτέ επίσημο μέλος των Metallica, ωστόσο ο Τζαμαϊκανός κιθαρίστας προσέφερε τις υπηρεσίες του στη lead κιθάρα, στο demo "Hit the Lights" των πρώτων ημερών. 

John Marshall : Τεχνικός κιθάρας του γκρουπ, ο Marshall προσέφερε τις υπηρεσίες τους στις συναυλίες των Metallica το 1986 και 1992, όταν και ο Hetfield είχε προβλήματα στο δεξί του χέρι λόγω ατυχημάτων. Έγινε γνωστός ως ο βασικός κιθαρίστας (μαζί με τον Kurdt Vanderhoof) των θρύλων του US Metal, Metal Church. 

 

 
Tags