Οι ροκ θρύλοι "Cheap Trick" μέσα από 10 τραγούδια τους

Photo by Wikimedia Commons

Το σπουδαιότερο ίσως power pop συγκρότημα 

Οι Cheap Trick αποτελούν ίσως τον ορισμό της φράσης "right place right time". Το 1977 ήταν μια χρονιά κατά την οποία το κλασικό ροκ είχε ήδη διαμορφωθεί εκ νέου, το punk έπρεπε σύντομα να βρει τις νέες τους μορφές ώστε να παραμείνει επίκαιρο, ενώ η pop μουσική της επόμενης δεκαετίας προσπαθούσε να βρει τα σημεία αναφοράς της. Οι Cheap Trick πέτυχαν από τον πρώτο τους κιόλας δίσκο το μαγικό συνδυασμό των τριών, με βασικό όμως στοιχείο ένα σχεδόν εκνευριστικό σούπερ ταλέντο στο songwriting, το οποίο απέφερε κάποια από τα καλύτερα hits της εποχής. 

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στη χώρα μας, οι Cheap Trick απολαμβάνουν το σεβασμό του συνόλου των μουσικόφιλων, ενώ αναφέρονται συνεχώς ως ένα από τα σπουδαιότερα γκρουπ του παρελθόντος, ειδικά της περιόδου 1975-1980. Μέχρι σήμερα, έχουν πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ αποτελούν μέλος του Rock and Roll Hall of Fame από το 2016. 

Ακολουθούν 10 χαρακτηριστικά τραγούδια ώστε να ξεκινήσει κάποιος την περιπλάνηση του στον κόσμο των Cheap Trick. Χωρίς αξιολογική ή χρονολογική σειρά.