10+1 τραγούδια εμπνευσμένα από τον σπουδαίο J.R.R. Tolkien

Photo by imdb.com

Το έργο του σπουδαίου συγγραφέα και η επιρροή του στη μουσική

Θεωρείται από πολύ κόσμο ως ο κορυφαίος συγγραφέας που υπήρξε ποτέ, στον τομέα του φανταστικού. Ο J.R.R. Tolkien έχει πολλές δεκάδες εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς ανά τον κόσμο, ακόμα και σήμερα δεκαετίες ύστερα από το θάνατο του. Γλωσσοπλάστης και λεξιπλάστης, έχει καταφέρει μέσα από μία σειρά έργων να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στη Βίβλο της Λογοτεχνίας. Με τα κορυφαία φυσικά εξ αυτών να είναι αυτά που εξιστορούν τα γεγονότα στη "Μέση Γη". Το Hobbit, η τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και το Silmarillion. 

Όπως είναι φυσικό, ο κόσμος της ροκ μουσικής ήταν πολύ δύσκολο να μην επηρεαστεί από το έργο του Tolkien. Από classic rock συγκροτήματα των 70s μέχρι σημαντικά metal συγκροτήματα των επόμενων δεκαετιών, υπήρξαν κατά καιρούς ουκ ολίγοι καλλιτέχνες οι οποίοι εξήραν το έργο του συγγραφέα, ενσωματώνοντας πολλά από τα στοιχεία του στα τραγούδια τους.

Ακολουθεί μια λίστα με 10+1 χαρακτηριστικά τραγούδια, εμπνευσμένα από το σπουδαίο έργο του J.R.R. Tolkien. Χωρίς αξιολογική, χρονολογική, ή κατά είδος σειρά.