Μπιλ Γκέιτς: Βρήκε τρόπο να...φτιάχνει νερό από τον αέρα και τον ήλιο.

Μπιλ Γκέιτς: Βρήκε τρόπο να...φτιάχνει νερό από τον αέρα και τον ήλιο.

Μοιάζουν με ηλιακά πάνελ, αλλά αντί για ηλεκτρική ενέργεια παράγουν νερό. Πρόκειται για την επιχειρηματική κίνηση (και) του δισεκατομμυριούχου Bill Gates, που μαζί με την Blackrock επενδύουν στην start up Source Global.

Τα υδροπάνελ της εταιρείας με κόστος περίπου 2000 δολάρια ανά τεμάχιο, δημιουργούν πόσιμο νερό από τον αέρα και τον ήλιο.

Συμφωνα με το CNBC τα εφήυρε o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Cody Friesen, το 2014 στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, ενώ σπούδαζε μηχανικός.

«Με την βοήθεια του ηλιακού φωτός και του αέρα μπορούμε να παράγουμε τέλειο πόσιμο νερό σχεδόν οπουδήποτε στον πλανήτη» είπε ο Friesen που επικαλέστηκε μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σύμφωνα με την οποία μέχρι το 2025 «ο μισός πληθυσμός της γης θα αντιμετωπίζει προβλήματα με την πρόσβασή του σε νερό.

Τα πάνελ συγκεντρώνουν τους υδρατμούς από τον αέρα, τους αποθηκεύουν και με την ζέστη του ήλιου, το σύστημα μετατρέπει τους υδρατμούς σε υγρό, το οποίο συλλέγεται σε δεξαμενή εντός του πάνελ και τελικά, απελευθερώνεται ως καθαρό νερό.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία - με το αζημίωτο - είναι σωτήρια για μέρη που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό.

Υδροπάνελ μέχρι στιγμής έχουν εγκατασταθεί σε 52 χώρες σε 450 ξεχωριστά έργα. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 150 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές,

naftemporiki.gr