Πέντε τρόποι για υγιές συκώτι, νεφρά & πάγκρεας

Πέντε τρόποι για υγιές συκώτι, νεφρά & πάγκρεας

Υγιές πάγκρεας και νεφρά! Γιατί είναι απαραίτητη η αναζωογόνηση του ήπατος, του παγκρέατος και των νεφρών σας; Ήδη γνωρίζετε ότι αυτά τα όργανα είναι σημαντικά όχι μόνο για την πέψη αλλά και επειδή παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη φυσιολογική αποτοξίνωση του σώματος και στις λειτουργίες των ορμονών.

Σίγουρα σας έχει συμβεί κάποια στιγμή να αισθάνεστε κουρασμένοι, πρησμένοι και το πεπτικό σας σύστημα να έχει αποδιοργανωθεί εντελώς με αποτέλεσμα να δυσκολεύεστε να ανταποκριθείτε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Τι μπορεί να το προκαλεί αυτό; Ορισμένες φορές μπορεί να κάνετε μικροπράγματα αλλά σε υπερβολικό βαθμό τα οποία μπορεί να μην έχετε καν προσέξει. Η κακή διατροφή, το έντονο στρες και η κατανάλωση ελάχιστης ποσότητας νερού μπορεί να αποτελούν βασικούς παράγοντες αυτής της δυσφορίας.

Στο σημερινό άρθρο θα σας μάθουμε πώς να αναζωογονήσετε το συκώτι, το πάγκρεας και νεφρά σας. Σίγουρα θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας και γι αυτό θα πρέπει να δώσετε προσοχή!

1. Επιλέξτε τα καλύτερα φρούτα πάγκρεας και νεφρά καρπούζι σε φέτες

Πόσες μερίδες φρούτων τρώτε την ημέρα; Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι θεωρούν ότι η κατανάλωση χυμών φρούτων θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν την απαραίτητη ημερήσια πρόσληψη βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Ωστόσο αυτό δεν είναι η σωστή λύση. Αν πίνετε μόνο χυμούς που πωλούνται στα περισσότερα σούπερ μάρκετ τότε θα συμβούν τα εξής:

Θα καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα ζάχαρης.

Το σώμα σας θα απορροφήσει όλα τα χημικά και τα συντηρητικά που έχουν προστεθεί σε αυτούς τους χυμούς, αναγκάζοντας με αυτόν τον τρόπο το συκώτι σας να λειτουργεί ακόμη περισσότερο στην προσπάθειά του να εξαλείψει αυτές τις τοξίνες.

Η ποσότητα φυσικού χυμού είναι πραγματικά πολύ χαμηλή και προσθέτοντας ζάχαρη σε αυτά τα ροφήματα μειώνεται σημαντικά η περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά.

Ποια είναι λοιπόν η λύση; Να τρώτε φρέσκα, ωμά φρούτα, αν βέβαια είναι εφικτό. Αυτό σημαίνει φρέσκα φρούτα χωρίς συντηρητικά φρούτων, μαγειρεμένα ή ψημένα. Οι καλύτερες επιλογές είναι οι εξής:

Λεμόνια
Πορτοκάλια
Γκρέιπφρουτ
Νεκταρίνια
Μανταρίνια
Πεπόνια
Παπάγια
Φράουλες
Δαμάσκηνα

Για να αναζωογονήσετε το συκώτι, το πάγκρεας και τα νεφρά σας καλό είναι να συμπεριλαμβάνετε νόστιμες σαλάτες φρούτων στο πρωινό σας και το μεσημεριανό σας γεύμα. Θέλετε να σας δώσουμε ένα παράδειγμα; Προσθέστε σε ένα μπολ πεπόνι, δαμάσκηνα και φράουλες στο πλιγούρι βρώμης. Είναι πεντανόστιμο! Στο μεσημεριανό σας γεύμα μπορείτε να προσθέσετε λίγο ανανά στη σαλάτα με το σπανάκι.

2. Τα καλύτερα λαχανικά για πάγκρεας και νεφρά

Μιλήσαμε ήδη για τα φρούτα. Τώρα θέλουμε να σας δείξουμε ποια είναι τα βασικότερα λαχανικά που πρέπει να συμπεριλαμβάνετε στα φαγητά σας ώστε να φροντίζετε τη συνολική σας υγεία και να ενισχύσετε τη λειτουργία του ήπατος, του παγκρέατος και των νεφρών σας.

Αγκινάρες. Είναι νόστιμες και όπως ήδη γνωρίζετε αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για βραδινό φαγητό μαζί με λίγο ελαιόλαδο και λευκό ξύδι. Όταν μαγειρεύετε τις αγκινάρες να θυμάστε ότι το νερό στο οποίο τις βράζετε είναι θεραπευτικό: Προσθέστε λίγο χυμό λεμόνι και αυτό θα σας βοηθήσει να ενδυναμώσετε το συκώτι και τα νεφρά σας. Απλά μην το πετάτε!

Καρότα. Ένας καλός τρόπος για να φάτε τα καρότα είναι να τα ξεφλουδίσετε και στη συνέχεια να τα τρίψετε σε έναν τρίφτη. Είναι ιδανικά για γαρνίρισμα σε σαλάτες και ειδικά αν προσθέσετε λίγο χυμό λεμόνι. Να θυμάστε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε όλα τα οφέλη τους είναι να τα τρώτε ωμά.

Παντζάρια. Ποιος δεν λατρεύει αυτό το δροσιστικό και γήινο λαχανικό; Το βαθύ κόκκινο χρώμα των παντζαριών υποδεικνύει τον πλούτο που κρύβει μέσα του· περιέχει πληθώρα βιταμινών και αντιοξειδωτικών και γι’ αυτόν τον λόγο δεν πρέπει κανείς να το αγνοεί. Προσθέστε παντζάρια στις σαλάτες σας ή λιώστε τα για να φτιάξετε γευστικά smoothies. Θα το λατρέψετε!

Κρεμμύδι. Ήδη γνωρίζετε ότι αυτό το λαχανικό διαθέτει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Το κρεμμύδι δρα ως φυσικό αντιβιοτικό, προωθεί την αποτοξίνωση, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει την πέψη και προωθεί την καλή κυκλοφορία του αίματος. Αξίζει να τρώτε καθημερινά λίγο ωμό κρεμμύδι. Μπορείτε να κόψετε μια μικρή φέτα και να την προσθέσετε στις σαλάτες σας. Με αυτόν τον τρόπο θα επωφεληθείτε από όλες τις ευεργετικές ιδιότητες που διαθέτει αυτό το πολύτιμο λαχανικό.

3. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι χυμό λεμόνι και μαγειρική σόδα λεμόνι και αλάτι πάγκρεας και νεφρά

Αυτή η φυσική θεραπεία θα βελτιώσει την ισορροπία του pH του σώματός σας ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την υγεία του ήπατος, του παγκρέατος και των νεφρών μας. Αυτή η απλή καθημερινή συνήθεια, να πίνετε αυτό το μείγμα με άδειο στομάχι, θα μπορέσει να κάνει θαύματα για το σώμα σας. Βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών, βοηθά το σώμα να αποτοξινωθεί και προλαμβάνει προβλήματα όπως είναι η συσσώρευση του λίπους στο συκώτι. Βελτιώνει επίσης τη λειτουργία ολόκληρου του πεπτικού συστήματος.

Υλικά:

Χυμό 1/2 λεμονιού

1 κούπα νερό (200 ml)

1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα (20 γραμ.)

Πώς το καταναλώνετε;

Είναι πραγματικά πολύ απλό· λιώνετε τη μαγειρική σόδα σε μια κούπα με νερό και στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό λεμόνι. Ανακατέψτε το καλά και πιείτε το σιγά-σιγά. Μπορείτε να πίνετε αυτό το μείγμα μέχρι και τέσσερις ημέρες συνεχόμενα, έπειτα κάντε ένα διάλειμμα για μια εβδομάδα και μετά μπορείτε να το επαναλάβετε.

4. Τα καλύτερα ροφήματα για πάγκρεας και νεφρά ραδίκι για πάγκρεας και νεφρά

Τα παρακάτω ροφήματα είναι ιδανικά για τη βελτίωση της λειτουργίας του ήπατος, βοηθούν στην πέψη και ενδυναμώνουν τα νεφρά. Θέλετε να μάθετε ποια είναι αυτά;

-Γαϊδουράγκαθο

-Ραδίκι

-Μπόλντο

5. Απαγορευμένες τροφές για ένα υγιές πάγκρεας και νεφρά πάγκρεας και νεφρά μπεργκερ και πιτσα

-Πολλές έρευνες για το θέμα του παγκρέατος έχουν δημοσιευθεί στην Αμερικανική Παγκρεατική Ένωση.

-Αφήστε το αλάτι στο ντουλάπι. Σταματήστε να το χρησιμοποιείτε καθημερινά και θα δείτε πόσο θα βελτιωθεί η υγεία σας.

-Να καταναλώνετε λιγότερη επεξεργασμένη ζάχαρη και άσπρο αλεύρι.

-Να προσέχετε ιδιαίτερα τις σούπες με κατεψυγμένα ή προμαγειρεμένα συστατικά.

-Να περιορίσετε την κατανάλωση αλκοόλ και φυσικά τη χρήση προϊόντων καπνού.

-Πετάξτε τα ανθρακούχα αναψυκτικά όπως επίσης και τα γλυκά και τα επιδόρπια που είναι φορτωμένα με ζάχαρη.

-Να προσέχετε ιδιαίτερα το κόκκινο κρέας και άλλες τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Το σώμα δεν μπορεί να χωνέψει τόσο εύκολα αυτές τις τροφές και επηρεάζουν τη λειτουργία του ήπατος, του παγκρέατος και των νεφρών.

via: meygeia.gr