Ποια είναι τα φρούτα που μπορεί να φάει ο σκύλος σου

Ποια είναι τα  φρούτα που μπορεί να φάει ο σκύλος σου

Μήλο
Εκτός από το ότι είναι γευστικότατα, τα μήλα είναι ένα τέλειο και υγιεινό σνακ για τον πιστό σου φίλο. Χαμηλά σε πρωτεΐνη, πλούσια σε ίνες και με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Τα μήλα κάνουν καλό σε κάθε σκύλο, μικρότερης ή μεγαλύτερης ηλικίας, με κάποια ασθένεια ή απόλυτα υγιές. Βοηθάει παθήσεις, όπως η νόσος των αρθρώσεων, ενώ οι ίνες συμβάλλουν στη συνολική υγεία του γαστρεντερικού συστήματος.

Φρούτα που μπορεί να φάει ο σκύλος

Μπορείς να σερβίρεις το μήλο κομμένο σε λωρίδες, σκέτο ή με λίγο μέλι, ή να αναμείξεις μικρά κομματάκια του φρούτου μέσα στην τροφή του. Επίσης μπορείς να φτιάξεις μια σάλτσα μήλου, που θα την προσθέτεις στην ξηρά τροφή του.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι αφαιρείς πάντα τον πυρήνα και τους σπόρους, προτού δώσεις το μήλο στο σκύλο σου!

Μπανάνα
Οι μπανάνες περιέχουν πρωτεΐνη, βιταμίνη Β6,φυτικές ίνες, κάλιο, σίδηρο, βιταμίνη C, φολικό οξύ, μαγνήσιο, βιταμίνη Α γι’ αυτό κι αποτελούν ένα νόστιμο και παράλληλα πολύ θρεπτικό σνακ για τον σκύλο σου!

Αχλάδι
Το αχλάδι θέλει προσοχή και ειδική μεταχείριση, αλλά μπορεί να το φάει ο σκύλος σου, καθώς περιέχει πλούσια θρεπτικά στοιχεία, όπως βιταμίνη Κ, βιταμίνη C, φολικό οξύ, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο.

Πρέπει, όμως, πάντα να θυμάσαι να μην δίνεις τους σπόρους όταν κόβεις ένα αχλάδι για τον σκύλο σου.

φρούτα που μπορεί να φάει ο σκύλος

Cranberries
Tα cranberries βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς ουροποιητικού συστήματος, καθώς καθαρίζουν τα νεφρά και προλαμβάνουν τις λοιμώξεις του ουροποιητικού. Παράλληλα, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, ασβέστιο, φώσφορο και κάλιο.

Τι καλύτερο, λοιπόν, για τον σκύλο σου;

Φράουλες
Η φράουλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, γι’ αυτό κι αποτελεί ένα θρεπτικό και απολαυστικό τρόφιμο για τον πιστό σου φίλο. Είναι χαμηλή σε θερμίδες και αρέσει στα περισσότερα σκυλάκια.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείς να δώσεις επίσης στον σκύλο σου καρπούζι και πεπόνι, αλλά καλά καθαρισμένα, χωρίς σποράκια!

Απαγορευτικά φρούτα για τους σκύλους
Ανάμεσα στη λίστα με τα απαγορευτικά φρούτα για τον σκύλο σου είναι:

Κεράσια
Αβοκάντο
Σύκα
Σταφύλια- σταφίδες
Βερίκοκα
Το αβοκάντο συγκεκριμένα μπορεί να προκαλέσει εμετό και άλλες στομαχικές διαταραχές στον σκύλο σου, ενώ τα σταφύλια μπορούν να προκαλέσουν νεφρική ανεπάρκεια.

Πηγή:iPop