Κρύο, γιορτές, σχολεία μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα του ιού, προσοχή!

Κρύο, γιορτές, σχολεία μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα του ιού, προσοχή!

Οι συνέπειες από την χαλάρωση στην περίοδο των εορτών, η καλοκαιρία με την οποία οι Αθηναίοι έκαναν βόλτες με τα παιδιά τους και τους φίλους τους σε παρέες 10 ατόμων, το άνοιγμα των σχολείων και το επερχόμενο κρύο είναι η χειρότερη συνταγή για τις επόμενες μέρες.

Οι άλλες χώρες έχουν τρομοκρατηθεί και έχουν σίγουρο το τρίτο κύμα και την επιδείνωση, εδώ μες στην τρελή χαρά προσπαθούμε να καθησυχάσουμε με τα ψέματα τον πληθυσμό ενώ στην πραγματικότητα ο κρατικός μηχανισμός στις γιορτές σαν να πάτησε φρένο. Ας ελπίσουμε να μην χειροτερέψει η κατάσταση.

Αν μάθει ο υπουργός υγείας πόσα εμβόλια θα κάνουν οι Βρετανοί μέχρι την άλλη εβδομάδα και πόσα οι Έλληνες, ας μας το πει, αν δεν του κοπεί η μιλιά.

Δεν είμαι λοιμωξιολόγος, αλλά νομίζω ότι την άλλη εβδομάδα η κατάσταση θα αλλάξει προς το χειρότερο, μακάρι να κάνω λάθος, αλλά βέβαια κανείς δεν ξέρει την αλήθεια, αν κάνουν πχ 5000 τεστ την ημέρα, πόσα κρούσματα να βρουν και ποιος πάει να κάνει τεστ με 60 ευρώ, αν γινόντουσαν 100000 την ημέρα, θα μου πεις πώς, η κατάσταση θα ήταν διαφορετική, αλλά ευτυχώς ο αριθμός των νεκρών έχει υποχωρήσει, όπως και αυτών που είναι στην εντατική.

Κώστας Ζουγρής