Mαύρη ή άσπρη ζάχαρη; Ποια είναι καλύτερη για την υγεία;

Mαύρη ή άσπρη ζάχαρη; Ποια είναι καλύτερη για την υγεία;

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε γιατί η μαύρη ζάχαρη και η λευκή ζάχαρη είναι σχεδόν ίδιες, καθώς και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία.

Τα τελευταία χρόνια, η λευκή επιτραπέζια ζάχαρη έχει αντικατασταθεί συνήθως με άλλες ουσίες που είναι προφανώς πιο υγιείς. Ένα παράδειγμα είναι η καστανή ή μαύρη ζάχαρη. Αλλά είναι η μαύρη ζάχαρη πολύ καλύτερη και πιο υγιεινή από τη λευκή ζάχαρη;

Η μαύρη ζάχαρη είναι στην πραγματικότητα πολύ παρόμοια με την κοινή επιτραπέζια ζάχαρη. Απλώς επεξεργάζεται λίγο λιγότερο. Διατηρεί σχεδόν όλες τις ιδιότητες της κοινής επιτραπέζιας ζάχαρης και η επίδρασή της στην υγεία είναι πολύ παρόμοια. Επομένως, δεν είναι πραγματικά πιο υγιεινή από τη λευκή ζάχαρη.

Συνολικά, αυτός ο τύπος ζάχαρης περιέχει λίγη περισσότερη ίνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι καλύτερη από τη λευκή ζάχαρη. Αν την συγκρίνετε με άλλα τρόφιμα, περιέχει πολύ λίγη ίνα. Επιπλέον, ο γλυκαιμικός δείκτης και η παγκρεατική απόκριση στην κατάποση είναι αρκετά παρόμοιες με εκείνη της λευκής ζάχαρης.

Η ζάχαρη στη βιομηχανία τροφίμων
Η ζάχαρη είναι ένα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται συχνότερα στη βιομηχανία τροφίμων. Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι βελτιώνει τη συντήρηση των τροφίμων. Επίσης, μπορεί να βελτιώσει τις οργανοληπτικές ιδιότητες, καθιστώντας τα άλλα τρόφιμα πιο ελκυστικά.

Ωστόσο, η ζάχαρη συνδέεται με την εκδήλωση πολλών πολύπλοκων ασθενειών, όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος. Τα τελευταία χρόνια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε τον περιορισμό της χρήσης της για να μειωθεί το ποσοστό παχυσαρκίας.

Ένα από τα προβλήματα της συστηματικής προσθήκης οποιουδήποτε τύπου ζάχαρης σε προϊόντα είναι ο εθισμός που δημιουργεί. Αν και μπορεί να καταναλωθεί περιστασιακά όταν ακολουθείτε έναν ενεργό τρόπο ζωής, η ζάχαρη έχει γίνει μια ουσία με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον γενικό πληθυσμό.

Το όνομα δεν έχει σημασία: Η μαύρη ζάχαρη είναι ζάχαρη
Σήμερα, και μετά την εκστρατεία ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκε σχετικά με την πρόσληψη ζάχαρης, μπορείτε τώρα να βρείτε παραλλαγές με διαφορετικά ονόματα. Ωστόσο, είναι όλα τα ίδια. Η ζάχαρη είναι το κύριο συστατικό σε όλα τα προϊόντα όπως η καστανή ζάχαρη, η ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, το μέλι και η ζάχαρη καρύδας. Αν και το συστημικό αποτέλεσμα όλων αυτών των προϊόντων είναι αρκετά παρόμοιο, το μάρκετινγκ προσπαθεί να δείξει μια διαφορετική πραγματικότητα. Επομένως, είναι καλή ιδέα να μειώσετε την κατανάλωση όλων αυτών των τροφίμων.

Αντ ‘αυτού, είναι καλύτερο να αυξήσετε την κατανάλωση υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και τροφίμων πλούσιων σε φυτικές ίνες για να διασφαλίσετε την εντερική σας υγεία. Επίσης, είναι εξαιρετική ιδέα να αυξήσετε την πρόσληψη βασικών λιπών στο πλαίσιο μιας δίαιτας κανονικών θερμίδων.

Ένας τρόπος για να μειώσετε την κατανάλωση ζάχαρης είναι να χρησιμοποιήσετε τεχνητά γλυκαντικά. Ωστόσο, δεν πρέπει να υπερβάλλετε. Αυτά τα προϊόντα δοκιμάζονται συνήθως σε εργαστήρια. Ωστόσο, οι ειδικοί εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τις μακροπρόθεσμες παρενέργειες όλων αυτών.

Πολλή ζάχαρη; Τι λέτε για την διαλείπουσα νηστεία;
Η διαλείπουσα νηστεία είναι μια τάση διατροφής που έχει γίνει πολύ δημοφιλής για να χάσει κανείς βάρος και να αποτρέψει την εμφάνιση διαβήτη. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι με τη νηστεία, θα είστε σε θέση να επιδιορθώσετε την αντίσταση στην ινσουλίνη που προκαλεί η υψηλή πρόσληψη ζάχαρης.

Επί του παρόντος, η συχνότερα χρησιμοποιούμενη μέθοδος διαλείπουσας νηστείας είναι 16: 8, λόγω της πρακτικότητάς της. Αποτελείται από νηστεία για 16 ώρες την ημέρα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενεργοποιείται η μεταβολική οδός AMPK, η οποία είναι υπεύθυνη για καταβολικές διεργασίες και παραγωγή ενέργειας από την καύση λίπους.

Επομένως, η νηστεία μπορεί να είναι ένας πιθανός τρόπος για να χάσουν βάρος ορισμένα άτομα. Επίσης, μειώνει σημαντικά τον αριθμό των θερμίδων που τρώτε την εβδομάδα. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να είστε καλά εκπαιδευμένοι σχετικά με αυτήν τη μορφή δίαιτας και τους κινδύνους της και να λάβετε συμβουλές από το γιατρό σας και έναν διατροφολόγο.

Συμπέρασμα: Είναι η μαύρη ζάχαρη καλύτερη από τη λευκή ζάχαρη;
Τα πολλά διαφορετικά ονόματα που η βιομηχανία τροφίμων προσπαθεί να δώσει στο ίδιο προϊόν σε διαφορετικές μορφές παρουσίασης δεν αλλάζουν την ποιότητά του. Η μαύρη ζάχαρη εξακολουθεί να μοιάζει πολύ με τη λευκή ζάχαρη. Επομένως, είναι μια τροφή που δεν πρέπει να καταναλώνετε υπερβολικά. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποτρέψετε προβλήματα που σχετίζονται με την παχυσαρκία ή με την εμφάνιση πολύπλοκων ασθενειών.

Μια ενδιαφέρουσα στρατηγική μπορεί να είναι η επιλογή τεχνητών γλυκαντικών, αλλά πάντα με μέτρο. Μια άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή είναι να πραγματοποιείτε διαλείπουσα νηστεία. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το τι, όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι σημαντικό να περιορίσετε την πρόσληψη ζάχαρης.

Με πληροφορίες από ΜεΥγεία