11 βήματα για να μειώσετε το πρήξιμο αποτελεσματικά

11 βήματα για να μειώσετε το πρήξιμο αποτελεσματικά

Η άσκηση, εκτός από το ότι θα βελτιώσει την εξωτερική μας εμφάνιση, προωθεί τη δραστηριότητα του εντέρου και προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα. Επίσης, καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και μας βοηθά να χάσουμε βάρος.

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να μειώσετε το πρήξιμο με φυσικό τρόπο;

Ανεξάρτητα από το πραγματικό βάρος του σώματός μας ή το νούμερο στο παντελόνι, πολύ συχνά όταν προσπαθούμε να φορέσουμε το αγαπημένο μας τζιν ή την αγαπημένη μας φούστα, ανακαλύπτουμε ότι το στομάχι μας είναι τόσο πρησμένο που τα ρούχα είναι πιο σφιχτά πάνω μας και μας κάνουν να φαινόμαστε με παραπάνω κιλά.

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στη συσσώρευση αερίων, στο ότι μπορεί να έχουμε φάει περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε ή να αποτελεί σημάδι κάποιας ασθένειας.

Υπάρχει τρόπος να μειώσετε το πρήξιμο;
Οποιαδήποτε και αν είναι η αιτία, οι περισσότεροι από μας θέλουμε να αποφύγουμε την εμφάνισή του. Κι όταν εμφανίζεται, θέλουμε να το εξαφανίσουμε το συντομότερο δυνατό και να αρχίσουμε να αισθανόμαστε πιο ανάλαφροι.

Μειώστε την πρόσληψη αλατιού
Η υπερβολική πρόσληψη αλατιού αποτελεί την κύρια αιτία της κατακράτησης υγρών, η οποία μας κάνει να αισθανόμαστε βαρύτεροι. Μπορεί να προκαλέσει επίσης την ανάπτυξη φλεγμονών, κυρίως στο στομάχι. Το αλάτι με οποιοδήποτε τρόπο και να χρησιμοποιείται, είτε σαν καρύκευμα, είτε βρίσκεται σε επεξεργασμένες τροφές, σε σάλτσες ή σε κάθε άλλο είδος τροφής, δεν παύει να είναι εχθρός της υγείας και του σώματος. Το πρήξιμο θα υποχωρήσει αν μειώσετε την κατανάλωση του αλατιού.

Να πίνετε περισσότερο νερό

Η καθημερινή κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού είναι απαραίτητη για να παραμένετε ενυδατωμένοι ενώ παράλληλα σας βοηθά να αποφύγετε και να καταπολεμήσετε την κατακράτηση υγρών. Οι ειδικοί συνιστούν την ημερήσια κατανάλωση τουλάχιστον 2 λίτρων νερού καθώς αυτό βοηθά επίσης στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας που αποτελεί ακόμη μια αιτία της φουσκωμένης κοιλιάς (πρήξιμο).

Να τρώτε σιγά-σιγά
Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνετε λίγο παραπάνω χρόνο στο γεύμα σας· να τρώτε σιγά-σιγά και να μασάτε καλά την τροφή σας. Αυτή η καλή συνήθεια συμβάλλει στην καλή πέψη και χάρη σε αυτή μπορούμε να αποφύγουμε το πρήξιμο. Επιπλέον, οι άνθρωποι που μασάνε καλά την τροφή τους αισθάνονται πιο χορτάτοι γεγονός που τους βοηθά να μην θέλουν να τρώνε όλη την ώρα.

Να αποφεύγετε τα αναψυκτικά

Τα ανθρακούχα αναψυκτικά προωθούν την παρουσία αερίων μέσα στο σώμα μας προκαλώντας πρήξιμο και προβλήματα όπως αέρια και τυμπανισμό. Ο περιορισμός της κατανάλωσής τους δεν βοηθάει μόνο στο να μειώσετε το πρήξιμο, αλλά αποτρέπουν και ένα σωρό προβλημάτων που προκαλούν αυτά τα ροφήματα.

Να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι πιο υγιεινές τροφές που μπορούμε να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας καθώς είναι πλούσια σε περιεκτικότητα βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και αντιοξειδωτικών που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αυτό το είδος τροφών βελτιώνει την πέψη, προλαμβάνει την κατακράτηση υγρών, βοηθά στην καύση του λίπους και καταπολεμά το δυσάρεστο πρήξιμο στο στομάχι. Συνιστούμε τα καρότα, τα πορτοκάλια, τα πεπόνια και τα ροδάκινα.

Μειώστε την κατανάλωση τροφών που προκαλούν αέρια
Ορισμένες τροφές, παρά το γεγονός ότι έχουν υψηλή θρεπτική αξία, μπορούν να προκαλέσουν δυσάρεστα προβλήματα όπως αέρια, πρήξιμο και τυμπανισμό. Μεταξύ αυτών των τροφών είναι τα κονσερβοποιημένα φασόλια, τα μπιζέλια, οι φακές, το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο, τα κρεμμύδια και οι πιπεριές. Ωστόσο, δεν συνιστάται η ολοκληρωτική διακοπή της κατανάλωσής τους καθώς κάνουν πολύ καλό στην υγεία σας. Μπορείτε όμως να περιορίσετε την κατανάλωσή τους όπως για παράδειγμα αν έχετε κάποια σημαντική περίσταση κατά την οποία δεν θέλετε να είστε πρησμένοι και να φαίνεται η κοιλιά σας φουσκωμένη.

Αποφεύγετε τις τηγανητές τροφές

Οι τηγανητές τροφές χωνεύονται αργά και προκαλούν αυτό το ενοχλητικό πρήξιμο στην περιοχή της κοιλιάς. Η υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και νάτριο μπορούν να μας κάνουν να παχαίνουμε πολύ εύκολα και προκαλούν κατακράτηση υγρών.

Να τρώτε μικρές ποσότητες
Για να αποφύγετε και να καταπολεμήσετε το πρήξιμο, συνιστάται η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων που θα διαχωρίζονται σε αρκετά γεύματα την ημέρα. Οι μειωμένες ποσότητες χωνεύονται πιο εύκολα και δεν θα προκαλέσουν πρήξιμο στο στομάχι. Να καταναλώνετε μέτριες ποσότητες φυτικών ινών

Οι φυτικές ίνες συνιστώνται καθώς προωθούν την καλή πέψη και προλαμβάνουν προβλήματα όπως τη δυσκοιλιότητα. Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες για τη μείωση του πρηξίματος, για να χάσετε βάρος και να αισθάνεστε πιο χορτάτοι. Ωστόσο, δεν πρέπει να καταναλώνετε υπερβολική ποσότητα φυτικών ινών καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει κοιλιακή διάταση.

Να είστε σωματικά δραστήριοι
Η άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να ασκείτε την κοιλιακή σας χώρα. Βοηθάει και στη γενικότερη βελτίωση ολόκληρου του σώματός σας. Η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει τη λειτουργία της πέψης, μειώνει τη δυσκοιλιότητα, καταπολεμά την κατακράτηση υγρών, βοηθά στην απώλεια βάρους και γενικότερα προσφέρει μια αίσθηση ευεξίας η οποία βελτιώνει την ποιότητα ζωής. Για να αποκτήσετε ένα πιο επίπεδο στομάχι και να μειώσετε το πρήξιμο, μπορείτε να κάνετε ασκήσεις που επικεντρώνονται στην κοιλιακή χώρα.

Χυμοί που βοηθούν στη μείωση του πρηξίματος

Ορισμένοι φυσικοί χυμοί και smoothies μπορούν να μας βοηθήσουν να μειώσουμε το πρήξιμο γρήγορα έτσι ώστε να έχουμε πιο επίπεδο στομάχι και πιο σφιχτή και ελκυστική σιλουέτα.

Πράσινο smoothie
Αυτό το γευστικό smoothie μας βοηθά να βελτιώσουμε τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, βοηθώντας να εξαλείψουμε τις περιττές ουσίες που έχουν συσσωρευτεί στο σώμα και να αποκτήσουμε πιο επίπεδο στομάχι.

Υλικά

1 αβοκάντο
Μια χούφτα σπανάκι
1 ώριμη μπανάνα
1 κούπα χυμό μήλου
Μέλι
Ανακατεύετε όλα τα υλικά για μερικά λεπτά και πίνετε χωρίς να στραγγίσετε το μείγμα. Καλή ιδέα είναι να το πίνετε με άδειο στομάχι. Λιώνετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ για μερικά λεπτά μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη και απαλή υφή.

Χυμός με παπάγια και βρώμη
Αυτός ο γευστικός χυμός συνδυάζει τα οφέλη της παπάγια με λιναρόσπορο και βρώμη. Οι ιδιότητές του σας βοηθούν να βελτιώσετε τις λειτουργίες του πεπτικού συστήματος και να μειώσετε το πρήξιμο του στομάχου.

Υλικά

1 κούπα ψιλοκομμένη παπάγια
1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο

2 κούπες νερό
2 κουταλιές της σούπας ωμή βρώμη
Αναμειγνύετε όλα τα υλικά για μερικά λεπτά και πίνετε χωρίς να τον στραγγίξετε. Καλή ιδέα είναι να τον πίνετε με άδειο στομάχι.

Με πληροφορίες από ΜεΥγεία