7 σημάδια που δείχνουν ότι δεν προσέχετε την υγεία σας

7 σημάδια που δείχνουν ότι δεν προσέχετε την υγεία σας

Ο οργανισμός μας είναι μια τέλεια μηχανή, που με την παραμικρή δυσλειτουργία στέλνει σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά. Η διεξαγωγή ιατρικών εξετάσεων και η επίσκεψη στο γιατρό είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να δείτε σε τι κατάσταση είναι η υγεία σας. Υπάρχουν όμως και ορισμένα σημάδια, που μπορείτε να παρατηρήσετε στην καθημερινότητά σας. Από τους παλμούς της καρδιάς, έως το χρώμα των ούρων, υπάρχουν ενδείξεις που δείχνουν αν κάποιος χαίρει άκρας υγείας, ή όχι.

1. Έχετε έλλειψη πνευματικής διαύγειας. Είναι μια ενοχλητική κατάσταση που μπορεί να οφείλεται σε κάτι πιο σοβαρό από απλή αφηρημάδα, όπως είναι ανισορροπία ορμονών ή δυσλειτουργία στο θυρεοειδή.

2. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, τα διάφορα οικογενειακά προβλήματα και τα ζητήματα δουλειάς, προκαλούν άγχος, που μπορεί να κάνει ζημιά στην υγεία σας.

3. Ο ποιοτικός και αδιάκοπος ύπνος είναι δείγμα καλής ψυχικής και σωματικής υγείας. Όταν η ποιότητα του ύπνου διαταραχθεί θα πρέπει να αναζητήσετε άμεση βοήθεια και να μην αφήσετε το πρόβλημα να εξελιχθεί και να επηρεάσει και άλλες πτυχές της ζωής σας.

4. Έχετε πεσμένη λίμπιντο. Η ανισορροπία ορμονών όπως η τεστοστερόνη, οιστραδιόλη, οιστριόλη και η προγεστερόνη μπορεί να είναι η αιτία πίσω από την πεσμένη διάθεση για σεξ.

5. Οι συχνοί μυϊκοί σπασμοί αποτελούν ένδειξη ανεπάρκειας μαγνησίου και άλλων σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως είναι καρδιακές αρρυθμίες.

6. Πολλά προβλήματα υγείας, όπως είναι η ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών και βιταμινών αποτυπώνονται στην επιδερμίδα.

7. Η επίμονη κόπωση είναι μια ισχυρή ένδειξη υπογλυκαιμίας, κατάστασης που υποδηλώνει ότι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι κάτω του φυσιολογικού. Μια από τις αιτίες της υπογλυκαιμίας, μπορεί να είναι η υπερβολική κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων όπως είναι το λευκό ψωμί, τα ζυμαρικά, το λευκό αλεύρι και τα γλυκά.

Πηγή: Reader’s Digest, onmed.gr