Αποχή από τη ζάχαρη: Τα σημαντικά οφέλη για το σώμα μας

Αποχή από τη ζάχαρη: Τα σημαντικά οφέλη για το σώμα μας

Σύμφωνα με τους διαιτολόγους, η αποχή από τη ζάχαρη, η οποία μπορεί να προκαλέσει εθισμό, θα μπορούσε να βελτιώσει την υγεία και τις επιδόσεις σε πολλούς τομείς της καθημερινής ζωής.

Η Δρ. Samantha Coogan, πρόεδρος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας της Νεβάδα και ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, εξηγεί αναλυτικά τα ευεργετικά αποτελέσματα της αποχής.

Μπορεί αρχικά τα συμπτώματα της στέρησης, συμπεριλαμβανομένων των πονοκεφάλων, των ενοχλήσεων στο στομάχι, να σας κάνουν να αισθανθείτε άσχημα, ωστόσο θα διαρκέσουν μόλις μερικές ημέρες.

Μόλις, όμως, το σώμα προσαρμοστεί, θα διαπιστώσετε βελτίωση στην εγκεφαλική λειτουργία όταν εργάζεστε και θα αρρωσταίνετε λιγότερο συχνά, όπως αναφέρει η Δρ. Coogan.

Παράλληλα, θα αισθάνεστε λιγότερη καταπόνηση κατά την άσκηση και οι μύες θα αναδομούνται ταχύτερα σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή.

Η Δρ. Coogan δήλωσε επίσης ότι τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια ευεργετούνται, ενώ ο ύπνος γίνεται πιο ποιοτικός και η απώλεια βάρους είναι «αναπόφευκτη»!

Το σώμα σας θα είναι επίσης καλύτερα προστατευμένο από ασθένειες, καθώς είναι γνωστό ότι η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, καρδιακών παθήσεων και καρκίνου.

«Η ζάχαρη είναι μια εθιστική ουσία για μερικούς ανθρώπους, οπότε είναι πραγματικά απαραίτητο να την προσεγγίσετε με παρόμοιο τρόπο με την αποτοξίνωση από ναρκωτικές ουσίες ή το αλκοόλ, σχολιάζει η Δρ. Coogan.

Όσο μεγαλύτερη είναι η ανοχή του ατόμου στη ζάχαρη, τόσο περισσότερο χρόνο μπορεί να χρειαστεί για να συνηθίσει να ακολουθεί μία δίαιτα που δεν την περιλαμβάνει.

Πηγή: dailymail.co.uk, onmed.gr