7 τροφές που βοηθούν τα μαλλιά να μεγαλώσουν

7 τροφές που βοηθούν τα μαλλιά να μεγαλώσουν

Όλο και περισσότερες γυναίκες αλλά και άνδρες, επιθυμούν να μακρύνουν τα μαλλιά τους. Σε αυτή τους την προσπάθεια χρησιμοποιούν ειδικά σαμπουάν και μάσκες περιποίησης, τα οποία όμως είναι πιθανόν να φθείρουν την τρίχα.Η κατανάλωση ορισμένων τροφών, όπως αυτών που παρουσιάζονται στο παρακάτω video, ενισχύουν την υγεία των μαλλιών.

Δείτε στο παρακάτω με ποιες τροφές θα μακρύνετε γρήγορα τα μαλλιά σας. >>

Σολομός

Είναι ψάρι πλούσιο σε ουσίες που τρέφουν την τρίχα, όπως η βιταμίνη D και η πρωτεΐνη, αλλά περιέχει επίσης ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που ευνοούν την ανάπτυξη των μαλλιών, διατηρώντας το τριχωτό της κεφαλής σας υγιές.

Κίτρινες πιπεριές

Οι κίτρινες πιπεριές έχουν σχεδόν πεντέμισι φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια (341 χιλιοστόγραμμα έναντι 63). Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που ενισχύει τον κορμό της τρίχας και τα θυλάκια των τριχών, ενώ μειώνει και το σπάσιμό τους.

Στρείδια

Η έλλειψη ψευδαργύρου έχει παρατηρηθεί ότι προκαλεί απώλεια μαλλιών και κακή υγιεινή στο τριχωτό της κεφαλής. Τα πλούσια σε ψευδάργυρο στρείδια (μόλις 85gr περιέχουν 493% της καθημερινής απαιτούμενης ποσότητας που χρειάζεστε) θα σας βοηθήσουν σημαντικά στην προσπάθειά σας για πιο μακριά μαλλιά.

Αυγά

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιοτίνης (που πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι προσπαθούν να μακρύνουν τα μαλλιά τους, τα παίρνουν σε μορφή συμπληρώματος). Αλλά δεν είναι το ασπράδι του αυγού που θα κάνει τα μακριά μαλλιά σας πιο μακριά και όμορφα, είναι ο κρόκος. Τρώγοντας πάρα πολλά ασπράδια αυγών, μάλιστα, μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα και να εμποδίσετε την απορρόφηση της βιοτίνης από τον οργανισμό.

Ηλιόσποροι

Είναι πολύ πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, η οποία θα ενισχύσει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και θα επιταχύνει της ανάπτυξη των μαλλιών σας.

Γλυκοπατάτες

Περιέχουν μεγάλη ποσότητα βήτα-καροτίνης, από την οποία προέρχεται η βιταμίνη Α που ευνοεί όχι μόνο ένα υγιές δέρμα της κεφαλής, αλλά προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών.

Αβοκάντο

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά οξέα που υπάρχουν φυσιολογικά στα κύτταρα του δέρματος (και το βοηθούν να διατηρηθεί απαλό και εύπλαστο), τα αβοκάντο είναι ένα πανάρχαιο μυστικό ομορφιάς. Όταν εφαρμόζεται τοπικώς στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, αυτό το φρούτο έχει την ικανότητα να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Ανακατέψτε λίγο αβοκάντο με ξινή κρέμα (που περιέχει γαλακτικό οξύ για να βοηθήσει να κάνετε απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και να καθαρίσει το τριχωτό της κεφαλής) και απλώστε το μείγμα στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας για περίπου 10 λεπτά πριν ξεβγάλετε καλά με νερό.

Αμύγδαλα

Αυτοί οι ξηροί καρποί θα κάνουν τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν γρηγορότερα τόσο σε μήκος όσο και σε πάχος, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βιοτίνη. Μία κούπα περιέχει σχεδόν το 1/3 των ημερήσιων αναγκών σας σε αυτή την ουσία. Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα σε 1-2 μήνες αφότου τα προσθέσετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Πηγή: onmed.gr