Κεράσια: Μια από τις πιο πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά καλοκαιρινές τροφές

Κεράσια: Μια από τις πιο πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά καλοκαιρινές τροφές

Τα κεράσια είναι μια από τις πιο πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά καλοκαιρινές τροφές, γι' αυτό δεν πρέπει να λείπουν από την διατροφή σας.

Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και πραστατεύουν τον οργανισμό από πολλές παθήσεις.

Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς τους σε θερμίδες -παρέχουν μόλις 63 θερμίδες ανά 100gr-, η κατανάλωσή τους ενδείκνυται σε περίοδο δίαιτας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 100 gr ψίχας κερασιού, περιέχει 82,25gr νερό, 1gr πρωτεΐνης, 0,2gr λίπους, 2,1gr διαιτητικών ινών, 12,82gr σακχάρων, 13mg ασβεστίου, 0,36mg σιδήρου, 11mg μαγνησίου, 21mg φωσφόρου, 222mg καλίου, 7mg ασκορβικού οξέος, 4mg φολικού οξέος και 770mg βήτα-καροτένιου.

Δείτε παρακάτω 13 λόγους για να τα εντάξετε, σήμερα κιόλας στην διατροφή σας.

1. Βοηθούν στο αδυνάτισμα γιατί τα σάκχαρα που περιέχουν αντισταθμίζουν την επιθυμία για γλυκό χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό με πρόσθετες θερμίδες.

2. Είναι πλούσια σε κουερσετίνη, καμφερολίνη και ισοραμνετίνη, ενώσεις που προστατεύουν τα κύτταρα από οξειδωτικό στρες.

3. Βοηθούν στην αποτοξίνωση του ήπατος, της χοληδόχου κύστης και του λεμφικού συστήματος.

4. Τα κεράσια προστατεύουν από την αναιμία καθώς είναι πλούσια σε σίδηρο.

5. Η συχνή κατανάλωση κερασιών ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία και τη μνήμη και προστατεύει το νευρικό σύστημα από νευροεκφυλιστικές παθήσεις.

6. Τα κεράσια αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας και βελτιώνουν την διάθεση εξαιτίας της ικανότητάς τους να μειώνουν την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες.

7. Είναι πηγή φυτικών ινών και η συχνή κατανάλωσή τους βελτιώνει την υγεία του εντέρου.

8. Τα κεράσια είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, ενώσεις με έντονη αντιοξειδωτική δράση που περιορίζουν την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών και μειώνουν τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων που οδηγεί στη δημιουργία όγκων.

9. Έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση που προλαμβάνει την εμφάνιση ουρικής αρθρίτιδας.

10. Είναι πλούσια σε κάλιο, μέταλλο που συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

11. Οι ανθοκυανίνες βοηθούν στην καλύτερη οξυγόνωση του οργανισμού και στην ελάττωση του γαλακτικού οξέος στο σώμα.

12. Τα κεράσια είναι πλούσια σε μελατονίνη, την ορμόνη που ρυθμίζει τον ύπνο. Ο χυμός κεράσι ή μόλις 25 κεράσια καταπολεμούν την αϋπνία και βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα του ύπνου.

13. Τα κεράσια είναι πλούσια σε βιταμίνες C, E, μέταλλα, βήτα-καροτένιο και ιχνοστοιχεία με έντονη αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.