Πώς η μπύρα κάνει καλό στην συνολική υγεία και προστατεύει από πολλές ασθένειες.

Πώς η μπύρα κάνει καλό στην συνολική υγεία και προστατεύει από πολλές ασθένειες.

Η δημοφιλής μπύρα παρασκευάζεται από νερό, κριθάρι, λυκίσκο και μαγιά.

Περιέχει σημαντικές ποσότητες θρεπτικών στοιχείων, μεταξύ των οποίων διαλυτές φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως η Β12 και το φολικό οξύ.

Πολλές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μπύρα κάνει καλό στην συνολική υγεία και προστατεύει από πολλές ασθένειες.

Ανασκόπηση 18 μελετών από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Γκρίνουιτς, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μπύρα είναι πιο δραστικό παυσίπονο από την παρακεταμόλη, τη βάση των πιο διαδεδομένων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Όπως εξηγούν, η κατανάλωση μπύρας αυξάνει την περιεκτικότητα του αίματος σε αλκοόλ κατά 0,08% και προσφέρει «μέτρια έως και μεγάλη μείωση της έντασης του πόνου».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης Τρέβορ Τόμσον, τα ευρήματα δείχνουν ότι το αλκοόλ είναι ένα αποτελεσματικό αναλγητικό που παρέχει κλινικά σημαντική μείωση των επιπέδων του πόνου, πράγμα που θα μπορούσε να εξηγήσει την κατάχρηση αλκοόλ σε άτομα με χρόνιους και επίμονους πόνους, παρά τις πιθανές μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία τους.

Δεν είναι σαφές, ωστόσο, εάν το αλκοόλ μειώνει το αίσθημα του πόνου επειδή επηρεάζει τους συγκεκριμένους υποδοχείς του εγκεφάλου ή επειδή ελαττώνει το άγχος, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο πόνος δεν είναι τόσο έντονος.