11 τροφές για να απαλλαγείτε από τα παχάκια της μέσης

11 τροφές για να απαλλαγείτε από τα παχάκια της μέσης

Το καλοκαίρι μπορεί να έχει περάσει και οι διακοπές στην παραλία μπορεί να μοιάζουν μακρινές, όμως μπορούμε πάντα να κάνουμε κάτι για να λεπτύνουμε την κοιλιά μας και να απαλλαγούμε από τα παχάκια της μέσης χωρίς να περιμένουμε τις ζεστές μέρες.

Είναι αλήθεια ότι το φθινόπωρο και τον χειμώνα φοράμε περισσότερα ρούχα και τρώμε περισσότερο, όμως πρέπει επίσης να προσέχουμε τον εαυτό μας έτσι ώστε να μη χρειαστεί να ξεκινήσουμε δίαιτα όταν ο καιρός ζεστάνει.

Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τα περίφημα παχάκια της μέσης.

Φυσικά υπάρχει οπωσδήποτε σχέση ανάμεσα σε αυτά που τρώμε και την εμφάνισή μας. Αν τρώμε τροφές πλούσιες σε λίπη ή ζάχαρη, η κοιλιά μας θα φουσκώσει. Αν όμως επιλέγουμε αντί για αυτές φρούτα και λαχανικά, η κοιλιά μας θα γίνει επίπεδη. Φυσικά δεν πρόκειται για κάτι μαγικό και δεν συμβαίνει μέσα σε μια νύχτα. Χρειάζεται προσπάθεια, άσκηση και αφοσίωση. Μερικές από τις τροφές που μπορείτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας για να χάσετε βάρος και να απαλλαγείτε από το επίμονο λίπος που συσσωρεύεται γύρω από τη μέση σας είναι οι εξής:

1. Σολομός

Τα αποκαλούμενα «λιπαρά ψάρια”, ένα από τα οποία είναι ο σολομός, είναι γεμάτα βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Δεν έχουν πολλές θερμίδες και εξασφαλίζουν προσταγλανδίνες, χημικές ουσίες που συνεισφέρουν στον έλεγχο του φουσκώματος. Περιέχουν επίσης ωφέλιμα λιπαρά οξέα Ωμέγα-3.

2. Φυσικό γιαούρτι

Το φυσικό γιαούρτι είναι τέλειο για πρωινό ή για σνακ, επειδή ικανοποιεί την πείνα και περιέχει λίγες θερμίδες. Επιπλέον, σας βοηθάει να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά. Οι πρωτεΐνες του ελέγχουν τη λαχτάρα για φαγητό και σας βοηθούν να αποφεύγετε να τρώτε αργά τη νύχτα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγα φρούτα, βρώμη ή σταφίδες για να φτιάξετε ένα γευστικό, χορταστικό σνακ.

3. Λιναρόσπορος

Αν είστε χορτοφάγοι, για παράδειγμα, ή αν το ψάρι δεν σας αρέσει πολύ, μην ανησυχείτε. Υπάρχει μια φυτική επιλογή που θα λατρέψετε: ο λιναρόσπορος. Ο λιναρόσπορος περιέχει υψηλά επίπεδα λιπαρών οξέων Ωμέγα 3, 6 και 9. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να μουλιάσετε τον λιναρόσπορο σε νερό πριν τον φάτε. Έπειτα μπορείτε να πασπαλίσετε με αυτόν τις σαλάτες, τις πίτες, το γιαούρτι ή οποιοδήποτε άλλο πιάτο σας.

4. Μούρα κάθε είδους

Τα μούρα κάθε είδους περιέχουν λίγη ζάχαρη αλλά πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά, έτσι αποτελούν ένα ιδανικό επιδόρπιο για επίπεδο στομάχι. Αν θέλετε πιο τονωμένους κοιλιακούς, φροντίστε να τρώτε ένα φλιτζάνι μούρα κάθε μέρα. Είναι ιδανικά όταν ασκείστε, για τη βελτίωση της πέψης, για τη μείωση του φουσκώματος στην κοιλιά και για τη σταθεροποίηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Τα μούρα που συνιστούμε είναι τα μύρτιλλα, επειδή έχουν τις περισσότερες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και αντιοξειδωτικές ουσίες, που βοηθούν στη μείωση των ελεύθερων ριζών. Όταν οι ελεύθερες ρίζες εξαλείφονται, το φούσκωμα μειώνεται.

5. Αβγά

Εφόσον τρώγονται με μέτρο, τα αβγά είναι κάνουν πολύ καλό αν θέλετε να μειώσετε τα παχάκια της μέσης. Τα αβγά καίνε λίπος χάρη στα αμινοξέα τους. Η κατανάλωση ενός αβγού στο πρωινό επίσης σας χορταίνει και σας βοηθάει να αποφύγετε τα σνακ πριν το μεσημεριανό γεύμα. Δοκιμάστε τα βραστά ή ωμά, όχι τηγανητά.

6. Κάρυ

Το κάρυ οφείλει το κίτρινο χρώμα του σε μια ουσία που ονομάζεται κουρκουμίνη. Αυτή η θρεπτική ουσία συμβάλλει στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και προλαμβάνει το φούσκωμα και την κατακράτηση υγρών Δώστε στα γεύματά σας λίγη γεύση προσθέτοντας κάρυ. Είναι ιδανικό για το ρύζι και για τις σως.

7. Ξηροί καρποί

Αν και έχουν αρκετές θερμίδες και πολύ λίπος, οι ξηροί καρποί βοηθούν στο αδυνάτισμα και στη μείωση του φουσκώματος. Αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητά τους σε υγιεινά λιπαρά (όπως λιπαρά οξέα Ωμέγα-3, για παράδειγμα). Συνιστούμε να τρώτε μία χούφτα ξηρούς καρπούς τη μέρα (ειδικά αν λαχταράτε κάτι γλυκό). Για να αποφύγετε τη μονοτονία, φτιάξτε ένα μείγμα με διάφορους ξηρούς καρπούς: αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια Αιγίνης, κάσιους, φιστίκια Βραζιλίας. Όλα είναι πεντανόστιμα!

8. Πράσινο τσάι

Το τσάι αυτό έχει την ικανότητα να αποβάλλει τα υγρά που συσσωρεύονται στο σώμα και επίσης καίει το κοιλιακό λίπος. Το πράσινο τσάι αποτελεί τον πιο ισχυρό τρόπο για να απαλλαγείτε από τα παχάκια της μέσης. Πίνετε αρκετά φλιτζάνια πράσινο τσάι τη μέρα, κρύο ή ζεστό, και γλυκάνετέ το με μέλι. Μια άλλη επιλογή είναι να το πίνετε με χυμό λεμονιού. Είναι πολύ γευστικό!

9. Σόγια

Η σόγια περιέχει πολλές πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες. Μπορείτε να αγοράσετε σόγια στα καταστήματα φυσικών τροφών και να τη χρησιμοποιήσετε σε εμπανάδας, χάμπουργκερ, επιδόρπια, σούπες και άλλα πιάτα, για παράδειγμα. Το γάλα σόγιας είναι επίσης πολύ καλό επειδή, αντίθετα με το αγελαδινό γάλα, δεν περιέχει λακτόζη (που συχνά προκαλεί φούσκωμα στην κοιλιά λόγω δυσανεξίας στη λακτόζη).

10. Πλήρη δημητριακά

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα πλήρη δημητριακά, όπως και οι ξηροί καρποί, παχαίνουν. Στην πραγματικότητα, ικανοποιούν την πείνα σας περισσότερο από ό,τι τα επεξεργασμένα δημητριακά. Η βρώμη, το κριθάρι και το καστανό ρύζι μειώνουν τα επίπεδα της πρωτεΐνης C, μιας πρωτεΐνης που είναι υπεύθυνη για το φούσκωμα. Επίσης τα πλήρη δημητριακά είναι πιο θρεπτικά από τα επεξεργασμένα.

11. Μήλο

Το μήλο είναι μία από τις πιο υγιεινές τροφές που υπάρχουν και μπορεί να ικανοποιεί την πείνα σας και να μειώνει τη λαχτάρα σας για γλυκά. Το μήλο περιέχει φυτικές ίνες και πηκτίνη, που καίνε αποτελεσματικά το λίπος. Επιπλέον το μήλο δεν έχει πολλές θερμίδες ούτε πολλή ζάχαρη. Είναι ιδανικό σνακ πριν ή μετά την άσκηση.

Πηγή: meygeia.gr