Ποια είναι τα οφέλη του νερού με λεμόνι;

Ποια είναι τα οφέλη του νερού με λεμόνι;

Το νερό είναι απαραίτητο για το σώμα μας. Αν δεν πιούμε για λίγες ημέρες νερό, η ζωή μας θα αρχίσει να κινδυνεύει. Το ανθρώπινο σώμα κατά τη γέννηση αποτελείται από 75% νερό περίπου και κατά την ενηλικίωση από 60% περίπου.

Οι γιατροί συστήνουν να πίνουμε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα (τα οποία συμπεριλαμβάνουν το νερό που περιέχουν τα φρούτα, οι χυμοί καθώς και άλλες τροφές).

Έχει ζωτική σημασία για τη βέλτιστη υγεία και την κατάλληλη λειτουργία ολόκληρου του σώματος. Ποια είναι όμως τα οφέλη του νερού με λεμόνι;

Τα οφέλη του νερού με λεμόνι για το σώμα

lemonia

Τα λεμόνια βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προληπτικών φρούτων, χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών και των βακτηρίων. Η βιταμίνη C ενδυναμώνει την άμυνα του σώματος, βοηθώντας μας με αυτό τον τρόπο να αποφύγουμε αρρώστιες ενώ επουλώνει ακόμη και πληγές.

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και φώσφορο. Για παράδειγμα, το κάλιο είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη ζωή και είναι απίστευτα ωφέλιμο για τη θεραπεία της αρτηριακής υπέρτασης. Βοηθούν τέλος στη θεραπεία περίπου 150 ασθενειών.

Οι τοξίνες βρίσκονται σε όλα τα σημεία του σώματος (στο αίμα, τα όργανα και στους ιστούς), αλλά τα λεμόνια καταπολεμούν τις τοξίνες ενώ παράλληλα βοηθούν στην αποτοξίνωση του σώματος. Όταν πάσχουμε από γαστρεντερικές ενοχλήσεις ή από πόνους στο συκώτι και τη χοληδόχο κύστη, τα λεμόνια βοηθούν στην εξομάλυνση των σωματικών λειτουργιών που έχουν διαταραχθεί.

Το νερό με λεμόνι είναι σημαντικό κατά τον καθαρισμό του συστήματος, σύμφωνα με τον Δρ. David Jockers: «Το νερό με λεμόνι περιέχει κιτρικό οξύ το οποίο βοηθά στον καθαρισμό ενώ παράλληλα εμποδίζει το σχηματισμό εναποθέσεων ασβεστίου στις αρτηρίες. Η υψηλή συγκέντρωση αυτών των εναποθέσεων μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις.»

Ποια τα οφέλη του νερού με λεμόνι;

-Βοηθά στην πέψη και την απομάκρυνση των τοξινών από το πεπτικό σύστημα.
-Όταν έχετε ναυτία ή πάσχετε από δυσπεψία, το νερό με λεμόνι βοηθά στην ουδετεροποίηση αυτών των συμπτωμάτων.
-Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.
-Περιέχει ασκορβικό οξύ το οποίο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
-Η βιταμίνη C στα λεμόνια βοηθά στον καθαρισμό του δέρματος και τα αντιοξειδωτικά του θα σας προσφέρουν ένα καθαρό και λαμπερό δέρμα.
-Ο χυμός του λεμονιού αποτελεί μια ιδανική θεραπεία για την παχυσαρκία.
-Εξισορροπεί το pH του σώματος.
-Μπορεί να συγκρατήσει την επιθυμία μας για καφέ. Εφόσον πιείτε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι, η επιθυμία σας για καφέ θα αρχίσει να υποχωρεί.
-Φρεσκάρει την αναπνοή, καταπραΰνει τον πονόδοντο και την ουλίτιδα.
-Η κατανάλωση νερού με λεμόνι κατά τη διάρκεια του φαγητού σας βοηθά στη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη, το οποίο με τη σειρά του σας βοηθά να αισθάνεστε κορεσμένοι για μεγαλύτερο διάστημα και συνεπώς στην απώλεια βάρους.

Να θυμάστε…

Το νερό και το λεμόνι, από μόνα τους προσφέρουν πολλά φυσικά οφέλη στην υγεία μας. Ωστόσο είναι ακόμη πιο ισχυρά όταν αυτά τα δυο συνδυάζονται. Η κατανάλωση νερού με λεμόνι είναι πολύ πιο υγιεινή από την κατανάλωση αναψυκτικών τα οποία μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σας. Επομένως την επόμενη φορά που θα διψάσετε, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να απολαύσετε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι. Θα σας βοηθήσει να αντέξετε τη ζέστη κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα κάνει το σώμα σας να αισθανθεί ακόμη καλύτερα.

via: meygeia.gr