Δισκοθήκη: Undertones από την Βόρεια Ιρλανδία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Undertones είναι ένα ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Ντέρι της Βόρειας Ιρλανδίας το 1974. Από το 1975 έως το 1983, οι Undertones αποτελούνταν από τους Feargal Sharkey (φωνητικά), John O'Neill (ρυθμική κιθάρα, φωνητικά), Damian O'Neill (επικεφαλής κιθάρα, φωνητικά ), Michael Bradley (μπάσο, φωνητικά) και Billy Doherty (τύμπανα).Μεγάλο μέρος του προηγούμενου υλικού των Undertones είχε επιρροή από το punk rock και το new wave. Οι Undertones ενσωμάτωσαν επίσης στοιχεία ροκ, glam rock και post-punk σε υλικό που κυκλοφόρησε μετά το 1979, πριν αναφέρουν τη soul και τη Motown ως επιρροή για το υλικό που κυκλοφόρησε στο τελευταίο τους άλμπουμ. Οι Undertones κυκλοφόρησαν δεκατρία σινγκλ και τέσσερα στούντιο άλμπουμ μεταξύ 1978 και 1983 πριν ο Sharkey ανακοινώσει την πρόθεσή του να εγκαταλείψει το συγκρότημα τον Μάιο του 1983, αναφέροντας τις μουσικές διαφορές ως την αιτία της διάλυσης.

Video Url

 

Παρά το σκηνικό των Troubles στο Ντέρι και σε ολόκληρη τη Βόρεια Ιρλανδία, η συντριπτική πλειοψηφία (αν και όχι όλο) του υλικού που κυκλοφόρησαν οι Undertones δεν επικεντρώθηκε στο πολιτικό κλίμα, αλλά σε θέματα όπως η εφηβεία, η εφηβική αγωνία και η απογοήτευση. 

Το 1999, οι Undertones μεταρρυθμίστηκαν, αντικαθιστώντας τον τραγουδιστή Sharkey με τον Paul McLoone.

Οι Undertones παραμένουν το πιο επιτυχημένο συγκρότημα που έχει προκύψει από τον Derry, και ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα που έχουν προκύψει από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Video Url

 

Video Url