Δισκοθήκη: X πανκ από το Λος Άντζελες στα '80's

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι X είναι ένα αμερικανικό πανκ ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Λος Άντζελες. Τα αρχικά μέλη είναι η τραγουδίστρια Exene Cervenka, ο τραγουδιστής-μπασίστας John Doe, ο κιθαρίστας Billy Zoom και ο ντράμερ D. J. Bonebrake. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε επτά στούντιο άλμπουμ από το 1980 έως το 1993. Μετά από μια περίοδο αδράνειας από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1990, οι Χ επανενώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και συνεχίζει να περιοδεύει από το 2022.

Video Url

 

Οι Χ πέτυχαν περιορισμένη επικρατούσα επιτυχία, αλλά επηρέασε διάφορα είδη μουσικής, συμπεριλαμβανομένου του πανκ ροκ, της Αμερικάνας, και του φολκ ροκ Θεωρούνται ένα από τα συγκροτήματα με τη μεγαλύτερη επιρροή της εποχής τους.Το 2003, τα δύο πρώτα στούντιο άλμπουμ του X, το Los Angeles και το Wild Gift, κατατάχθηκαν από το Rolling Stone ως μεταξύ των 500 καλύτερων άλμπουμ όλων των εποχών. Το Λος Άντζελες κατατάχθηκε στην 91η θέση στα 100 κορυφαία άλμπουμ του Pitchfork της δεκαετίας του 1980.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url