Δισκοθήκη: George Thorogood Αμερικάνικο boogie blues

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο George Lawrence Thorogood (γεννημένος στις 24 Φεβρουαρίου 1950) είναι Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός από το Wilmington, Delaware. Ο ήχος του "μπούγκι-μπλουζ υψηλής ενέργειας" έγινε βασικό στοιχείο του ροκ ραδιοφώνου της δεκαετίας του 1980, με επιτυχίες όπως τα πρωτότυπα τραγούδια του "Bad to the Bone" και "I Drink Alone". Βοήθησε επίσης στη διάδοση παλαιότερων τραγουδιών από αμερικανικά εικονίδια, όπως τα "Move It on Over", "Who Do You Love?", και "House Rent Blues/One Bourbon, One Scotch, One Beer".

Video Url

 

Με το συγκρότημα του, τους Delaware Destroyers (συχνά γνωστούς απλώς ως "The Destroyers"), ο Thorogood έχει κυκλοφορήσει πάνω από 20 άλμπουμ, δύο από τα οποία έχουν πιστοποιηθεί ως Platinum και έξι έχουν πιστοποιηθεί με χρυσό. Έχει πουλήσει 15 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Ο Thorogood και το συγκρότημά του συνεχίζουν να περιοδεύουν εκτενώς και το 2014, το συγκρότημα γιόρτασε την 40η επέτειο από τις εμφανίσεις του.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url