Δισκοθήκη: Fugs δεν ήταν και ιδιαίτερα γνωστοί στην Ελλάδα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Fugs είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη στα τέλη του 1964, από τους ποιητές Ed Sanders και Tuli Kupferberg, με τον Ken Weaver στα ντραμς. Λίγο αργότερα, ενώθηκαν από τους Peter Stampfel και Steve Weber των The Holy Modal Rounders. Ο Kupferberg ονόμασε το συγκρότημα από έναν ευφημισμό που χρησιμοποιείται στο μυθιστόρημα του Norman Mailer The Naked and the Dead.

Το συγκρότημα ήταν ένας από τους ηγέτες της underground σκηνής της δεκαετίας του 1960 και έγινε σημαντικό μέρος της αμερικανικής αντικουλτούρας εκείνης της δεκαετίας. Το συγκρότημα είναι γνωστό για την κωμική, ακόμη και πρόστυχη φύση του, αλλά κέρδισε επίσης φήμη μέσω του επίμονου αισθήματος κατά του πολέμου του Βιετνάμ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960. Κάποια αλληλογραφία του 1969, που βρέθηκε μέσα σε ένα αρχείο του FBI στο ροκ συγκρότημα The Doors, αποκαλούσε τους Fugs το "πιο χυδαίο πράγμα που θα μπορούσε να συλλάβει ο ανθρώπινος νους".

Εκτός από τον χλευασμό για τους  στίχους τους, οι Fugs έχουν χαρακτηριστεί επίσης avant-rock noise μουσική.

Video Url

 

Video Url