Δισκοθήκη: Dr. John ένας σημαντικός καλλιτέχνης

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Malcolm John Rebennack Jr. (20 Νοεμβρίου 1941 – 6 Ιουνίου 2019), περισσότερο γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Dr. John, ήταν Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Η μουσική του επηρεάστηκε από τα μπλουζ, την τζαζ, τη φανκ και την R&B της Νέας Ορλεάνης.

Ενεργός ως μουσικός session από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 μέχρι τον θάνατό του, κέρδισε θαυμαστές στα τέλη της δεκαετίας του 1960 μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ του Gris-Gris (1968) και την εμφάνισή του στο Bath Festival of Blues and Progressive Music. Συνήθως ερμήνευσε μια ζωντανή, θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από παραστάσεις ιατρικής, κοστούμια Mardi Gras και τελετές βουντού. Ο Rebennack ηχογράφησε τριάντα άλμπουμ στούντιο και εννέα ζωντανά άλμπουμ, ενώ συνέβαλε και σε χιλιάδες ηχογραφήσεις άλλων μουσικών. Το 1973, πέτυχε ένα σινγκλ στο top-10 με το "Right Place, Wrong Time".

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url