Δισκοθήκη: Bonnie Raitt Από τις γυναίκες με ιστορία στην μουσική

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Bonnie Lynn Raitt  γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1949, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και κιθαρίστας των μπλουζ. Το 1971, η Raitt κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ της. Μετά από αυτό, κυκλοφόρησε μια σειρά από άλμπουμ που επηρέασαν τις ρίζες της, τα οποία ενσωμάτωσαν στοιχεία μπλουζ, ροκ, φολκ και κάντρι. Ήταν επίσης συχνή συνεργάτης με άλλους καλλιτέχνες, όπως οι Warren Zevon, Little Feat, Jackson Browne, The Pointer Sisters, John Prine και Leon Russell.

Το 1989, μετά από αρκετά χρόνια περιορισμένης εμπορικής επιτυχίας, γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το δέκατο στούντιο άλμπουμ της Nick of Time, το οποίο περιελάμβανε το ομώνυμο τραγούδι. Το άλμπουμ έφτασε στο νούμερο ένα στο Billboard 200 chart και κέρδισε το βραβείο Grammy για το άλμπουμ της χρονιάς. Έκτοτε έχει επιλεγεί από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για διατήρηση στο Εθνικό Μητρώο Εγγραφής των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα δύο επόμενα άλμπουμ της, Luck of the Draw (1991) και Longing in Their Hearts (1994), έκαναν πωλήσεις πολλών εκατομμυρίων, δημιουργώντας αρκετά επιτυχημένα σινγκλ, όπως τα "Something to Talk About", "Love Sneakin' Up On You" και η μπαλάντα «I Can't Make You Love Me» (με τον Bruce Hornsby στο πιάνο).

Η Raitt έχει λάβει δέκα ανταγωνιστικά βραβεία Grammy, καθώς και ένα βραβείο Grammy Lifetime Achievement. Κατατάχθηκε στο νούμερο 50 στη λίστα του Rolling Stone με τους "100 καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών", και τοποθετήθηκε στη λίστα του περιοδικού με τους "100 καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών". Ο Αυστραλός καλλιτέχνης της κάντρι μουσικής Graeme Connors έχει πει "Η Bonnie Raitt κάνει κάτι με έναν στίχο που κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει· τον λυγίζει και τον στρίβει κατευθείαν στην καρδιά σου." Το 2000, η Raitt εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame. Έχει επίσης λάβει το Icon Award από τα Billboard Women in Music Awards.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url