Δισκοθήκη: Replacements, Αμερικάνικο ροκ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Replacements ήταν ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στη Μινεάπολη της Μινεσότα το 1979. Αρχικά  σκληροπυρηνικό πανκ συγκρότημα, είναι ένας από τους κύριους πρωτοπόρους του εναλλακτικού ροκ. Το συγκρότημα αποτελούνταν από τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Paul Westerberg, τον κιθαρίστα Bob Stinson, τον μπάσο κιθαρίστα Tommy Stinson και τον ντράμερ Chris Mars για το μεγαλύτερο μέρος της ύπαρξής του. Μετά από πολλά  άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων των Let It Be και Tim, ο Bob Stinson εκδιώχθηκε από το συγκρότημα το 1986 και ο Slim Dunlap εντάχθηκε ως βασικός κιθαρίστας. Ο Steve Foley αντικατέστησε τον Mars το 1990. Προς το τέλος της καριέρας του συγκροτήματος, ο Westerberg άσκησε περισσότερο έλεγχο στη δημιουργική παραγωγή.  Διαλύθηκαν το 1991. Μια επανένωση ανακοινώθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2012. Οι θαυμαστές αναφέρονται στο συγκρότημα ως The «Mats», ένα παρατσούκλι που προήλθε ως περικοπή του «The Placemats», μια εσφαλμένη προφορά του ονόματός τους.

Video Url

 

Η μουσική των Replacements επηρεάστηκε από ροκ καλλιτέχνες όπως οι Rolling Stones, οι Beatles, οι Faces, οι Big Star, οι Slade, οι Badfinger, οι Creedence Clearwater Revival και ο Bob Dylan καθώς και από πανκ ροκ συγκροτήματα όπως οι Ramones, οι New York Dolls, οι Buzzcocks, οι Damned και οι Sex Pistols. Σε αντίθεση με πολλούς από τους υπόγειους συγχρόνους τους, οι Replacements έπαιξαν ροκ τραγούδια που συνδύαζαν το «ακατέργαστο εφηβικό ουρλιαχτό» του Westerberg με στίχους που απαξιώνουν τον εαυτό τους. Οι Replacements έκαναν διαβόητο παράξενο live,  συχνά έπαιζαν υπό την επήρεια αλκοόλ και έπαιζαν κομμάτια από διασκευές αντί για το δικό τους υλικό.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url