Δισκοθήκη: Mastodon χέβυ μέταλ από την Ατλάντα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Mastodon είναι ένα αμερικανικό heavy metal συγκρότημα από την Ατλάντα της Τζόρτζια. Σχηματίστηκε το 2000,  με τους Troy Sanders (μπάσο/φωνητικά), Brent Hinds (κωδική κιθάρα/φωνητικά), Bill Kelliher (ρυθμική κιθάρα/φωνητικά) και Brann Dailor (ντραμς/φωνητικά) . Οι Mastodon έχουν κυκλοφορήσει οκτώ στούντιο άλμπουμ, καθώς και μια σειρά από άλλες κυκλοφορίες. Το ντεμπούτο άλμπουμ του 2002, Remission, κέρδισε σημαντική αναγνώριση από τους κριτικούς  Η δεύτερη ολοκληρωμένη κυκλοφορία των Mastodon, Leviathan, είναι ένα concept άλμπουμ βασισμένο στο μυθιστόρημα Moby-Dick του Herman Melville. Τρία περιοδικά το βράβευσαν σαν "Άλμπουμ της Χρονιάς" το 2004: Revolver, Kerrang! 

Το τραγούδι "Colony of Birchmen" από το τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος (κυκλοφόρησε το 2006), Blood Mountain, προτάθηκε για βραβείο Grammy για την καλύτερη Metal Performance το 2007. Το Blood Mountain ακολούθησε το 2009 το Crack the Skye και το 2011 το The Hunter, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο Νο. 10 στο Billboard 200 chart και σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Hunter περιλαμβάνει το τραγούδι "Curl of the Burl", το οποίο προτάθηκε για Grammy για Καλύτερη Hard Rock/Metal Performance το 2012. Το άλμπουμ των Mastodon του 2014, Once More 'Round the Sun, έφτασε στο Νο. 6 στο Billboard 200 chart και περιλαμβάνει το τρίτο τραγούδι του συγκροτήματος που είναι υποψήφιο για Grammy, το "High Road". Το έβδομο άλμπουμ του συγκροτήματος, Emperor of Sand, κυκλοφόρησε στις 31 Μαρτίου 2017 και περιλαμβάνει το πιο επιτυχημένο εμπορικά τραγούδι του συγκροτήματος μέχρι σήμερα, το "Show Yourself", το οποίο έφτασε στο Νο. 4 του αμερικανικού Billboard Mainstream Rock Songs chart τον Ιούνιο του 2017 Το σινγκλ που ακολούθησε, "Steambreather", έφτασε στο Νο. 18 στο ίδιο chart τον Οκτώβριο του 2017. Το εναρκτήριο κομμάτι του άλμπουμ, "Sultan's Curse", χάρισε στο συγκρότημα το πρώτο του βραβείο Grammy. Το Emperor of Sand ήταν το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που έλαβε υποψηφιότητα για Grammy. προτάθηκε για το καλύτερο ροκ άλμπουμ. Το όγδοο άλμπουμ των Mastodon, Hushed and Grim, κυκλοφόρησε στις 29 Οκτωβρίου 2021.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url