Δισκοθήκη: Frank Ocean σπάνια κυκλοφορεί δίσκους

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Christopher Francis Ocean (γεννημένος Christopher Edwin Breaux, 28 Οκτωβρίου 1987),  είναι Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ράπερ. Τα έργα του σημειώνονται από τους κριτικούς μουσικής για τα πρωτοποριακά στυλ και τους ενδοσκοπικούς, ελλειπτικούς στίχους. Ο Ocean έχει κερδίσει δύο βραβεία Grammy και ένα Brit Award International Male Solo Artist μεταξύ άλλων διακρίσεων, και τα δύο στούντιο άλμπουμ του έχουν συμπεριληφθεί στα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών του Rolling Stone (2020).

Video Url

 

Ο Ocean ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα ως συγγραφέας, πριν ενταχθεί στην κολεκτίβα χιπ χοπ Odd Future το 2010. Την επόμενη χρονιά, κυκλοφόρησε το πρώτο του mixtape, Nostalgia, Ultra, και στη συνέχεια εξασφάλισε ένα συμβόλαιο ηχογράφησης με την Def Jam Recordings. Το πρώτο του στούντιο άλμπουμ, το εκλεκτικό Channel Orange (2012), ενσωμάτωσε στυλ R&B και soul. Στα βραβεία Grammy του 2013, το Channel Orange προτάθηκε για το άλμπουμ της χρονιάς και κέρδισε το καλύτερο Urban Contemporary Album. ένα από τα σινγκλ του, το "Thinkin Bout You", ήταν υποψήφιο για το Record of the Year. Ονομάστηκε από το Time ως ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο το 2013.

Μετά από μια παύση τεσσάρων ετών, ο Ocean κυκλοφόρησε ένα οπτικό άλμπουμ με τίτλο Endless το 2016 για να εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις με την Def Jam. Ο Ocean κυκλοφόρησε μόνος του το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του, Blonde, μια μέρα μετά την κυκλοφορία του Endless. Το Blonde επέκτεινε την πειραματική μουσική προσέγγιση του Ocean και κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα του Pitchfork με τα καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας του 2010. Ήταν το πρώτο του νούμερο ένα άλμπουμ στο αμερικανικό Billboard 200 και πιστοποιήθηκε ως πλατινένιο από την Recording Industry Association of America (RIAA). Από το 2017 και μετά, ο Ocean κυκλοφόρησε σποραδικά σινγκλ, εργάστηκε ως φωτογράφος για περιοδικά, ξεκίνησε τη μάρκα μόδας Homer και ξεκίνησε το Homer Radio: μια νέα εκπομπή Apple Music 1 που πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στις 10 μ.μ. Ο ET περιέγραψε ως ένα παράθυρο μιας ώρας για το τι παίζει γύρω από το γραφείο τους μετά από ώρες.

Video Url

 

Video Url