Ο Kirk Hammett των Metallica και ο Gibson ανακοινώνουν την "Greeny" Les Paul Standard Signature κιθάρα του 1959

Λίγες κιθάρες είναι τόσο διάσημες όσο η Les Paul Standard του 1959, γνωστή ως "Greeny". Αρχικά ανήκε στον θρύλο της μπλουζ-ροκ, Peter Green, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με τους Fleetwood Mac. Στην συνέχεια η κιθάρα πέρασε στην κατοχή του Gary Moore όσο ήταν στους Thin Lizzy, ο οποίος την χρησιμοποίησε για δεκαετίες. Αυτή τη στιγμή ανήκει στον Kirk Hammett των Metallica, έχοντας περάσει από τα χέρια τριών θρύλων της μουσικής.

Τώρα ο Hammett και ο Gibson φέρνουν την "Greeny" διαθέσιμη στο κοινό με το νέο μοντέλο, με την υπογραφή Les Paul Standard Burst του 1959, αντιγράφοντας την πρωτότυπη. Μια έκδοση Gibson Custom Shop κυκλοφόρησε χθες και πωλείται για $19.999. Εν τω μεταξύ, η Les Paul Standard φτάνει στις 11 Απριλίου, σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

«Είμαι ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία με τον Gibson», δήλωσε ο Hammett σε ένα δελτίο τύπου. «Το να μπορώ να μοιραστώ αυτό το mojo που έχει η "Greeny" σημαίνει πολλά για μένα. Είναι συναρπαστικό να γνωρίζεις ότι ο καθένας μπορεί να ζήσει λίγη από αυτή την μαγεία. Πιστεύω πραγματικά ότι αυτά τα νέα μοντέλα είναι εξίσου εμπνευσμένα από το πρωτότυπο και ελπίζω να εμπνευστείτε και εσείς».

 

 

«Ο Kirk εμπνέει μουσικούς για δεκαετίες, ξεκινώντας με την Gibson Flying V του 1979 και με τα χρόνια μεγάλωσε τη συλλογή του με πολλές κιθάρες Gibson», παρατήρησε ο πρόεδρος της εταιρίας, Cesar Gueikian. «Τα τελευταία 10 χρόνια από τότε που έγινε ο θεματοφύλακας της Greeny, έχει ενσωματώσει τον ήχο Greeny σε ό,τι κάνει, καθιστώντας τον βασικό ήχο των Metallica στα άλμπουμ και στις συναυλίες σε όλο τον κόσμο».

Video Url