Δισκοθήκη: Type O Negative, gothic metal

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Type O Negative ήταν ένα αμερικάνικο gothic metal συγκρότημα που σχηματίστηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το 1989[4] από τους Peter Steele (μπάσο, κύρια φωνητικά), Kenny Hickey (κιθάρα, συν-επικεφαλής φωνητικά), Josh Silver (πλήκτρα, δεύτερα φωνητικά) και Sal Abruscato (τύμπανα, κρουστά), ο οποίος αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Johnny Kelly. Η λυρική τους έμφαση στα θέματα του ρομαντισμού, της κατάθλιψης και του θανάτου οδήγησε στο παρατσούκλι "the Drab Four" (σε φόρο τιμής στο παρατσούκλι "Fab Four" των Beatles). Το συγκρότημα έγινε πλατινένιο με το Bloody Kisses του 1993 και χρυσό με το October Rust του 1996 και κέρδισε μια βάση θαυμαστών μέσω επτά άλμπουμ στούντιο,[8] δύο από τις καλύτερες συλλογές και DVD συναυλιών.

Ο Στιλ πέθανε στις 14 Απριλίου 2010, σε ηλικία 48 ετών. Μερικές πηγές αναφέρουν την αιτία θανάτου ως καρδιακή ανεπάρκεια που προκλήθηκε από ανεύρυσμα αορτής, ενώ άλλες αναφέρουν τη σήψη που προκαλείται από εκκολπωματίτιδα. 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url