Δισκοθήκη: Ministry αμερικανικό industrial metal

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Ministry είναι ένα αμερικανικό industrial metal συγκρότημα που ιδρύθηκε στο Σικάγο του Ιλινόι το 1981 από τον παραγωγό, τραγουδιστή και οργανοπαίκτη Al Jourgensen. Αρχικά ένα synth-pop outfit, οι Ministry εξελίχθηκαν σε  πρωτοπόρους του industrial rock και του industrial metal στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Η σύνθεση του συγκροτήματος άλλαξε συχνά, αφήνοντας τον Jourgensen ως το μοναδικό αρχικό μέλος. Μουσικοί που έχουν συνεισφέρει στο στούντιο ή τις ζωντανές δραστηριότητες του συγκροτήματος περιλαμβάνουν τους τραγουδιστές Nivek Ogre, Chris Connelly, Gibby Haynes, Burton C. Bell και Jello Biafra, τους κιθαρίστες Mike Scaccia και Tommy Victor, τον κιθαρίστα Cesar Soto, τους μπασίστες Paul Barker, Paul Raven, Jason Christopher , ο Tony Campos και ο Paul D'Amour, οι ντράμερ Jimmy DeGrasso, Bill Rieflin, Martin Atkins, Rey Washam, Max Brody, Joey Jordison και Roy Mayorga, ο keyboardist John Bechdel και οι ράπερ και παραγωγοί DJ Swamp και Arabian Prince.

Οι Ministry σημείωσαν εμπορική επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με τρία από τα στούντιο άλμπουμ τους: The Land of Rape and Honey (1988), The Mind Is a Terrible Thing to Taste (1989) και Psalm 69 (1992). Τα δύο πρώτα ήταν πιστοποιημένα χρυσά ενώ ο Psalm 69 ήταν πιστοποιημένος πλατινένιος από την RIAA. Το Psalm 69 ακολούθησε το Filth Pig (1996), το οποίο ήταν μια στιλιστική αποχώρηση για το συγκρότημα και χάρισε στους Ministry την υψηλότερη θέση τους στο Billboard 200 στο νούμερο δεκαεννέα, αν και γνώρισε μικτή υποδοχή από τους κριτικούς και σηματοδότησε την αρχή της εμπορικής παρακμή του συγκροτήματος. 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url