Δισκοθήκη: David Lindley/Kaleidoscope ένας παγκόσμιος μουσικός

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο David Perry Lindley (21 Μαρτίου 1944 – 3 Μαρτίου 2023) ήταν Αμερικανός μουσικός που ίδρυσε το συγκρότημα El Rayo-X και συνεργάστηκε με πολλούς άλλους ερμηνευτές, όπως οι Jackson Browne, Linda Ronstadt, Ry Cooder, Bonnie Raitt, Warren Zevon, Curtis. Μέιφιλντ και Ντόλι Πάρτον. Κατέκτησε τόσο μεγάλη ποικιλία οργάνων που το περιοδικό Acoustic Guitar τον ανέφερε όχι ως πολυοργανίστα, αλλά ως «maxi-instrumentalist».

Η πλειονότητα των οργάνων που έπαιζε ο Lindley είναι έγχορδα, όπως βιολί, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, όρθιο και ηλεκτρικό μπάσο, μπάντζο, κιθάρα ατσάλι, μαντολίνο, σκληροτράχηλο, μπουζούκι, τσιτέρν, μπαγλαμά, γκάμπους, σαράνγκο, κουμπούς, ούτι και σαντούρι.

Ο Lindley ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Kaleidoscope της δεκαετίας του 1960 και εργάστηκε ως μουσικός διευθυντής για αρκετούς καλλιτέχνες που περιόδευαν. Επιπλέον, περιστασιακά σκόραρε και συνέθεσε μουσική για ταινίες.

Οι Kaleidoscope  ήταν ένα αμερικανικό ψυχεδελικό φολκ συγκρότημα που ηχογράφησε τέσσερα άλμπουμ και πολλά σινγκλ για την Epic Records μεταξύ 1966 και 1970. Μεταξύ των μελών της μπάντας περιλαμβανόταν ο David Lindley, ο οποίος αργότερα κυκλοφόρησε πολλά σόλο άλμπουμ και κέρδισε επιπλέον φήμη ως  μουσικός και ο Chris Darrow που αργότερα έπαιξε και ηχογράφησε με μια σειρά από γκρουπ, συμπεριλαμβανομένου των Nitty Gritty Dirt Band.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url