Δισκοθήκη: Marillion με 2 περιόδους

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Marillion είναι ένα βρετανικό ροκ συγκρότημα, που δημιουργήθηκε στο Aylesbury του Buckinghamshire, το 1979. Προέκυψαν από την post-punk μουσική σκηνή στη Βρετανία και υπήρξαν ως γέφυρα μεταξύ των στυλ του πανκ ροκ και του κλασικού progressive rock, το πιο επιτυχημένο εμπορικά νεοπροοδευτικό ροκ συγκρότημα της δεκαετίας του 1980.

Η ηχογραφημένη παραγωγή των Marillion από το 1982 αποτελείται από είκοσι άλμπουμ και γενικά θεωρείται σε δύο διαφορετικές εποχές, που οριοθετούνται από την αποχώρηση του αρχικού τραγουδιστή Fish στα τέλη του 1988 και την επακόλουθη άφιξη του αντικαταστάτη Steve Hogarth στις αρχές του 1989. Το συγκρότημα είχε 8 Top Ten UK άλμπουμ μεταξύ 1983 και 1994, συμπεριλαμβανομένου ενός νούμερο ένα άλμπουμ το 1985 με το Misplaced Childhood, και κατά την περίοδο που το συγκρότημα ήταν μπροστά από τον Fish, είχαν έντεκα Top 40 επιτυχίες στο UK Singles Chart. Είναι περισσότερο γνωστοί για τα σινγκλ του 1985 "Kayleigh" και "Lavender", τα οποία έφτασαν στο νούμερο δύο και στο νούμερο πέντε αντίστοιχα, με το "Kayleigh" επίσης να μπαίνει στο Billboard Hot 100 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το πρώτο άλμπουμ των Marillion που κυκλοφόρησε με τον Hogarth, το Seasons End του 1989, ήταν άλλη μια επιτυχία στο Top Ten, και τα άλμπουμ συνέχισαν να καταγράφουν καλά μέχρι την αποχώρησή τους από την EMI Records μετά την κυκλοφορία του ζωντανού άλμπουμ τους Made Again το 1996 και τη διάλυση της δημοτικότητας του συγκροτήματος στα τέλη του δεκαετία του 1990;  Οι Marillion πέτυχαν άλλα δώδεκα σινγκλ στα Top 40 στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον Hogarth, συμπεριλαμβανομένου του "You're Gone" του 2004, το οποίο βρέθηκε στο Νο. 7 και είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της θητείας του. Το 2016, επέστρεψαν στην πρώτη δεκάδα των τσαρτ άλμπουμ του Ηνωμένου Βασιλείου για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια, με την υψηλότερη θέση τους από το 1987. Στο βρετανικό τσαρτ άλμπουμ με ημερομηνία 11 Μαρτίου 2022, το An Hour Before It's Dark μπήκε στο νούμερο δύο, την υψηλότερη θέση τους στο chart από το Clutching at Straws το 1987. Οι Marillion συνεχίζουν να περιοδεύουν διεθνώς, καταλαμβάνοντας την 38η θέση στο "50 Best Live Acts of All Time" του Classic Rock το 2008.

Παρά τη μη δημοτικότητα στα κύρια μέσα ενημέρωσης και τη σταθερά μη μοντέρνα θέση στη βρετανική μουσική βιομηχανία, οι Marillion διατήρησαν μια πολύ πιστή διεθνή βάση θαυμαστών, αναγνωρίζοντας ευρέως ότι διαδραματίζει πρωτοποριακό ρόλο στην ανάπτυξη του crowdfunding και της μουσικής που χρηματοδοτείται από θαυμαστές. Έχουν πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url