Δισκοθήκη: Fleet Foxes με καλές στιγμές

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Fleet Foxes είναι ένα αμερικανικό indie folk συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον το 2006. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Robin Pecknold (φωνή, κιθάρα), Skyler Skjelset (κιθάρα, μαντολίνο, δεύτερα φωνητικά), Casey Wescott (πλήκτρα, μαντολίνο, δεύτερα φωνητικά) , Christian Wargo (μπάσο, κιθάρα, δεύτερα φωνητικά) και Morgan Henderson (όρθιο μπάσο, κιθάρα, πνευστά, βιολί, κρουστά, σαξόφωνο).

Video Url

 

Οι Fleet Foxes έγιναν γνωστοί το 2008 με την κυκλοφορία του δεύτερου EP Sun Giant και το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους στην Sub Pop. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε τα στούντιο άλμπουμ Helplessness Blues (2011), Crack-Up (2017) και Shore (2020), τα οποία έτυχαν ευρείας αναγνώρισης. Αν και το συγκρότημα γνώρισε μέτρια εμπορική επιτυχία, η δουλειά τους χαιρετίστηκε ιδιαίτερα από τους μουσικοκριτικούς, οι οποίοι επαίνεσαν το στιχουργικό και τις ζοφερές παραγωγές τους και συχνά επισήμαναν τη χρήση εκλεπτυσμένων οργάνων και φωνητικών αρμονιών από το συγκρότημα. Το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος κατατάχθηκε από το Rolling Stone μεταξύ των καλύτερων της δεκαετίας και συμπεριλήφθηκε επίσης στο βιβλίο 1001 Albums You Must Hear Before You Die. Το συγκρότημα έχει προταθεί για δύο βραβεία Grammy, το πρώτο για το καλύτερο φολκ άλμπουμ το 2012 για το Helplessness Blues και το δεύτερο για το καλύτερο άλμπουμ εναλλακτικής μουσικής το 2022 για το Shore.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url